Till salu inom: ”

vetlandabygdens konstnärer marcus larsson j p johanzon ludvig fridh oscar krantz edvin hägg m fl säljes

Tidigare annonser till salu

RASTER FÖRLAG 2000. LIMHFT. 155 SIDOR. FOTOILL I S/V SAMT FÄRG. FINT SKICK. Vid ett möte vårvintern 1955 nnellan Gert Marcus och den belgiske konstnären och författaren Michel Seuphor, Monarians biograf och Vantongerloos vän, kom samtalet in på Stockholmsutställningen 1930 och de förlorade skulpturerna. Att samtalet skulle leda till dessa skulpturers återfinnande vågade nog ingen hoppas Det är denna hart när otroliga historia om Vantongerloos båda försvunna skulpturer som här skildras bland annat genom den brevväxling som nu börjar mellan Marcus och Vantongerloo, en brevväxling som med åren speglar en allt mer fördjupad vänskap, och som speciellt efter det att skulpturerna långt om länge hittat tillbaka till sin upphovsman - också innefattar viktiga och klarläggande diskussioner kring de färg- och formproblem som sysselsätter de båda konstnärerna. När nu breven med stöd av Konstakademien publiceras tillsammans med Gert Marcus insiktsfulla texter och Vantongerloos »anteckningar« blir detta den första bredare presentationen på svenska av Georges Vantongerloo, en av 1900-talskonstens portalfigurer, samtidigt som den panorerar över samtidskonstens aktörer, konstnärer, museimän, gallerister, kritiker, samlare. Och det skildras av två som verkligen var med
Svartvit litografi, numr. 60/125, daterad 1983, signerad P-O LarssonMått: Motiv: 34 x 24 cm, inkl. ram 51 x 42 cm. P-O Larsson är en mångsidig konstnär, som framför allt gjort sig känd för sin grafik och sina teckningar. Han arbetar ganska stramt eller minimalistiskt och han anknyter därför till modernismen. P-O Larsson är född 1955 och utbildad vid bl.a. Konsthögskolan. Han finns representeradpå Nationalmuseum och på konstmuseerna i Borås, Göteborg, Uppsala och Västerås. P-O Larson har i Enköping också bidragit till några bänkar i betong, som finns längs Norra Åpromenaden. Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
| Bonnier Carlsen | Utg. 2010. Ej o.u. | Förlagsband. | s. | 9789163868092 | Språk: Svenska | Observera: Denna bok har vi ett separat lager, räkna med några ytterligare dagar i leveranstid. Baksidestext eller annan relevant information: En vacker och praktisk adressbok med många funktioner Adressboken är illustrerad med målningar av berömda nordiska konstnärer som P.S. Ströyer, Anna Ancher, Anders Zorn, Carl Larsson, Hanna Pauli med flera. Boken är inbunden och smakfullt formgiven med gott om plats för adresser, telefonnummer och mejladresser. Dessutom månadslistor där man kan notera viktiga datum, kom ihåg-listor, samt gott om utrymme för egna anteckningar. [Lagerplats: B2]
Bonnier Carlsen | Utg. 2010. Ej o.u. | Förlagsband. | s. | 9789163868092 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska --- Mer info: En vacker och praktisk adressbok med många funktioner Adressboken är illustrerad med målningar av berömda nordiska konstnärer som P.S. Ströyer, Anna Ancher, Anders Zorn, Carl Larsson, Hanna Pauli med flera. Boken är inbunden och smakfullt formgiven med gott om plats för adresser, telefonnummer och mejladresser. Dessutom månadslistor där man kan notera viktiga datum, kom ihåg-listor, samt gott om utrymme för egna anteckningar. | Obs: Denna bok har vi ett separat lager, räkna med ytterligare dagar i leveranstid. Se villkoren nedan. | LEVERANS: Denna bok har vi på separat lager. Vi strävar efter att kunna skicka den inom 5-6 vardagar.
Gidlunds. 1:a uppl. 1986. 162 s. Inbunden. 24,5x16,5cm. 526 gram. Mycket gott skick. Illustrerad i färg & sv/v. "Karin, Carl Larssons hustru, uppträder ofta som modell i makens målningar och skymtar fram i interiörerna från hemmet i Sundborn. Att hon själv var en mångsidig konstnär är mindre känt. I likhet medmånga av sina artistiskt begåvade medsystrar fick Karin Larsson finna sig i att inta en plats i skuggan av en berömd make. I denna bok av konstvetaren Ingrid Andersson skildras Karin Larssons liv och gärning: uppväxten i Hallsberg, utbildningstiden vid Konstakademien och i Paris, den svenska konstnärskolonin i Grez, där Karin träffar Carl Larsson, och de många åren med honom och barnen i Sundborn. Stort utrymme ägnas hennes arbete med sunbornshemmet och hennes utveckling till allkonstnär. Hon arbetade i många manér och inget material var henne främmande. Mycket av det hon skapade kan ses som förelöpare till senare stil- och heminredningsideal".