Till salu inom: ”

vackert piano august hoffman akademi säljes

Tidigare annonser till salu

Säljer nu mitt August Hoffman-piano från ca -70 pga att jag inte har plats efter flytt. Som ni ser på bild är det ett mycket vackert piano. Det är i gott yttre skick, förutom en liten törn längst ner vid ena foten. Pianot genomgick besiktning nyligen (27/11-13, protokoll och kvitto finns) där det framgick att pianot är fullt spelbart (vilket pianon ofta inte är fastän det ser ut så) och det bedömdes även att endast en stämning behövs (ofta behövs det flertalet stämningar, och dessutom krävs alltid stämning efter flytt). Pianot har en bastant metallram som tidigare ägare fått höra gör det extra tåligt. Måtten är 145 x 104 x 53 Det är visserligen inte stämt perfekt i nuläget, men det går ändå bra att komma förbi och känna på anspel och klang så klart. Ring eller maila. Säljes till högstbjudande!
Mycket vackert piano, som har använts sparsamt. Märke August Hoffman Akademi (Längd) 144 cm * (Bredden) 53 cm * (Höjden) 105 CM
Piano i fullstorlek, modell "Akademi VI" från August Hoffmans pianofabrik (etablerad i Stockholm 1938 och nedlagd 1988). Fabriken var den första i sin bransch som blev kunglig hovleverantör. Pianot som säljs är välbevarat i valnötsträ. Klangen är briljant särskilt i diskanten med tangenter som har ett motstånd över medel. Modellen har inget lock över tangenterna. Instrumentet är från hemmaspelandets storhetstid 1961 och stilrent enligt tidens ideal. En vacker möbel för den som gillar 50/60-tal. Pianots kontantpris 1961 var 4116 kr. Garantibeviset finns kvar. Pianot har bara haft två ägare inklusive nuvarande. Jag säljer det för att få plats med min pappas piano som jag fått ärva. Ur en intervju med pianobyggaren Runepär Lindh om ett liknande piano: "- Det här är ett August Hoffman byggt 1961 i teak med Rennermekanik - världens bästa mekanik. Ett fantastiskt piano för 16.500:- [...] . Skulle man bygga ett sådant piano idag skulle det inte gå att sälja under 100.000:- med den kvalitén, menar Lindh." Pianot står i Huddinge Centrum och är som alla moderna pianon med stålram mycket tungt. Köparen kommer att behöva anlita pianoflyttare som brukar kosta runt 1000 kronor. Bra hiss finns dock i huset som leder till ett parkeringshus. Stämning görs alltid efter en flytt och därefter regelbundet. Hur ofta du stämmer beror på hur välstämt du vill ha pianot och miljön i rummet där instrumentet står, men ett par års mellanrum brukar räcka för amatörbruk.