Till salu inom: ”

tavla mona lisa teo jasmin säljes

Tidigare annonser till salu

Varför vallfärdar tusentals människor varje dag för att se Mona Lisa? Vad är det i denna målning som fascinerar och lockar så många människor? Varför har den, bland sexhundra andra verk på Louvren, placerats i ett eget rum i en specialtillverkad låda ingjuten i betong och skyddad av två lager skottsäkert glas? Mona Lisa målades på trä för femhundra år sedan av Leonardo da Vinci. Idag finns Mona Lisa reproducerad på allt från champagneflaskor till bilar, draperier och kylskåpsmagneter. Ibland har hon fått en mustasch, vita tänder eller en fotboll i händerna. Men alla känner vi igen henne. Och hennes leende är fortfarande en gåta. Konstvetare, psykologer, läkare och många andra har bidragit med ett oändligt antal teorier, från ansiktsförlamning och njurinflammation till trasiga tänder och graviditet. Donald Sassoon berättar om tavlan och dess historia, om myten kring den och vägen till berömmelsen. Han skildrar också Leonardo da Vincis liv, hans målningsteknik och hur samtida och moderna konstnärer har använt sig av och inspirerats av tavlan. Denna bok är en kulturhistorisk exposé - ett måste för alla som älskar och är intresserade av konst. FORUM 2005. 8:o. Förlagsband med skyddomslag. 421 sidor. Illustrerad i färg. ISBN 91-37-12674-1
FORUM 2005. 8:o. Förlagsband med skyddomslag. 421 sidor. Illustrerad i färg. Varför vallfärdar tusentals människor varje dag för att se Mona Lisa? Vad är det i denna målning som fascinerar och lockar så många människor? Varför har den, bland sexhundra andra verk på Louvren, placerats i ett eget rum i en specialtillverkad låda ingjuten i betong och skyddad av två lager skottsäkert glas? Mona Lisa målades på trä för femhundra år sedan av Leonardo da Vinci. Idag finns Mona Lisa reproducerad på allt från champagneflaskor till bilar, draperier och kylskåpsmagneter. Ibland har hon fått en mustasch, vita tänder eller en fotboll i händerna. Men alla känner vi igen henne. Och hennes leende är fortfarande en gåta. Konstvetare, psykologer, läkare och många andra har bidragit med ett oändligt antal teorier, från ansiktsförlamning och njurinflammation till trasiga tänder och graviditet. Donald Sassoon berättar om tavlan och dess historia, om myten kring den och vägen till berömmelsen. Han skildrar också Leonardo da Vincis liv, hans målningsteknik och hur samtida och moderna konstnärer har använt sig av och inspirerats av tavlan. Denna bok är en kulturhistorisk exposé - ett måste för alla som älskar och är intresserade av konst.
Tavlor på duk i olja: 1. "Aliens" olja på duk, storlek ungefär 80x50, storlek ungefär 80x50 cm; pris 2500 kr 2. "Kvinna i ägget" olja på duk, storlek ungefär 65x45 cm; pris 2500 kr, 3. "Mona Lisa" blyert på aquarell papper, dimensioner ungefär 45x30 cm, pris 1250 kr, 4. "Van Gogh" blå porträtt, aquarell på papper, dimensioner ungefär 45x30, pris 1250 kr 5. ""Van Gogh" olja på duk, dimensioner ungefär 50x40 cm, pris 1700 kr 6. "Ballerina i blå himmel" (inre ram saknas) olja på duk, dimensioner ungefär 60x120 cm, pris 3700 kr Vid intresse, mer foto av tavlorna och andra tavlor som är ej med i annonsen, kan skickas via e-mail. Konstnär av tavlorna 3, 4, 5, 6, Shqiponja konstnär av tavlorna 1, 2 B. Ganzer Vid vidare intresse kan man beställa egna porträtt eller liknande. Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
Forum 2005. Inbunden med skyddsomslag. Nyskick. känns nästan oläst...... // Leonardo da Vincis målning Mona Lisa är världens mest kända konstverk och en odödlig ikon inom popkulturen. Mona Lisa finns reproducerad på allt från champagneflaskor till bilar, askfat och kylskåpsmagneter. ........... Teorierna om Mona Lisas leende är oändliga. Konsthistorikern Vasari är en av de första som på 1500-talet talade om tavlan, sedan dess har bland andra Freud gjort en psykologisk tolkning av leendet. Även landskapet i bakgrunden har väckt otaliga frågor, till exempel varför horisonten till vänster ligger längre ner än den till höger. .............. Donald Sassoon är professor i europisk historia vid Queen Mary University i London. Han är författare till ett flertal böcker, däribland Contemporary Italy: Politics, Economy and Society Since 1945 and One Hundred Years of Socialism.
Säljer nu min fantastiska Mona Lisa som jag köpte in i Paris på inredningsmässa för några år sedan. Nypris 3600kr. Unik pjäs. Den är ca 200cm hög och 45 cm bred. Kontakta mig för exakta mått. Den gröna färgen i tavlan gör en glad! Teo Jasmins tavlor säljs i Sverige bl.a på DIS inredning.