Till salu inom: ”

sagobok säljes

Sagobok
F
Sagobok
F
Sagobok

Tidigare annonser till salu

Prisma 1962. Häftad. Gott skick. Gulnad inlaga. 160 sidor. Frakt, augusti 2010, 11 kr. DEN GREKISKA MYTOLOGIN är ingen sagobok som förelegat fix och färdig från begynnelsen. Varje saga eller sagokrets har sina egna och säregna historia, även om det är svårt att söka sig fram till de enskilda motivens yttersta ursprung. I denna essäbok behandlar Ivar Harrie några av de mest kända grekiska sagorna. Bland de figurer vi möter märks Orfeus, Herakles, Kung Oidipus, Sköna Helena och Prometheus. Stilistiskt lysande och med levande insikt skildrar författaren de kulturmiljöer i vilka sagorna föddes och hur motiven ständigt återkommer i senare tiders diktning, bildkonst och musik, hur de blivit en omistlig del av vår kulturtradition.
trad., Jocelyn Phillips, Lily Grose, Shirley Dean, Frances Lindsay. Illustrationer av Peter McMahon, Gerald Wood, Hutchings, Hilda Offen, Ewa Wneck. Svensk översättning: Jenny Berthelius. Kärnan. Inbunden opag sid. GOTT SKICK. Inlagan har börjat släppa en liten aning från främre pärmen, men sitter ännu rätt ordentligt fast. Askungen, Biltävlingen, Toms äventyr, Herr allvetare byter namn, Sammy och Scottie, Teddy finner ett hem, Kålroten. Fantastiskt fina illustrationer i en stil som skvallrar om 60-tal. Att ISBN saknas talar också för den dateringen. Mycket sällsynt bok.
www.sagolandet.seMysteriet med det försvunna örhängetEtt hjärtskärande skrik hörs genom grannskapet. Skriket kommer från den förfallna herrgården med trasiga fönster, sned skorsten och flagnande färg. Där bor läskiga Fru Mossberg, kvarterets stora skräck.Men nu är Fru Mossberg ledsen och uppriven. Hon har blivit bestulen på ett värdefullt örhänge och polisen har inga spår. Vem kan hitta tjuven?Boken är på 24 sidor med färgglada illustrationer och hård pärm.Barnets namn, ålder, stad, vänner vävs i berättelse, dessutom gåvodatum och en personliga hälsning från dig kommer med i boken.
Den fängslande äventyr- och sagoboken Erik Vikings saga. Berättelsen påminner om de dröm- och trolleriscener som var en beståndsdel i de gamla isländska sagorna. Erik och hans tappra vikingar ger sig ut på en upptäcktsresa för att försöka hitta "landet dit solen går ner när det blir mörkt". Resan inleds med muntert mod men snart hopar sig de sagolika äventyren sig och de som deltar i expeditionen får sitt mod och sin knepighet satta på mycket svåra prov. Inb. med skyddsomslag. Rabén & Sjögren, 1989, 142 sid. Översatt av sven Christer Swahn. Illustrerad av Michael Foreman. Mycket gott skick
Zindermans förlag. 1964. 85 s. Inbunden. dekorerat klotryggband.Trådbunden. Omslag och illustrationer: Kjell Ivan Anderson. 21,5x15,5cm. 265 gram. Mycket gott skick. Lätt slitna hörn. En liten fläck på främre pärmen (se bild) samt en fläck på efterättsbladet. För sin första barnbok 'Niklas och figuren' fick Bengt Anderberg 1:a pris i Bonniers stora pristävling om barn- och ungdomsböcker. Med POAS SAGOBOK återkommer Bengt Anderberg som barnboksörfattare och ger oss en bok fylld av lekfull fantasi, charm och sprudlande humor, precis som i Niklas och figuren. POAS SAGOBOK är en bok för små och stora barn, och vi får göra bekantskap med en hel rad oförglömliga figurer och följa deras sällsamma upplevelser i ett land där det oväntade alltid kan hända... .