Till salu inom: ”

saga borg jarastavens vandring hela serien 1.9 säljes

Tidigare annonser till salu

Richters. 2002. Inbunden bok, förlagsbandutgåvan, i fint skick. Lite, lite nött i hörnen o upptill o nertill men som helhet fint skyddsomslag. Onda makter snärjer människorna i Gläntarp. Ingen förutom Jorun verkar märka vad som händer. Hon försöker varna sin mor Siri och byns hövding, men ingen lyssnar. När Vidblick, mannen hon älskar, drabbas av Urlas skugga måste Jorun hjälpa honom innan det är för sent. Trots att hon inte är en fullärd Völva tvingas hon ut på Völvavandring. Hon vet att minsta felsteg innebär döden - för henne och för alla hon älskar. Urlas skugga är en del i serien Jarastavens vandring. Serien utspelas i svensk folkvandringstid och berättar om när Völvor var byns medicinkvinnor och gudarnas språkrör
Richters förlag. 2001. Kartonnage. 460 gram. Mycket gott skick. Fienden stormar in över byn i gryningen. De är mångdubbelt fler än byns krigare och striden fövandlas snabbt till en slakt. Snart ligger Bäckakorsets by tyst och blodig. Byn är helt ödelagd och ingen vet vem fienden var. De enda överlevande är kvinnor och barn som gömde sig i skogen och ett fåtal krigare som undkommit. Vad ska byborna ta sig till? Siri , byns nyblivna medicinkvinna och Völva måste ta över ledarskapet eftersom hövdingen är försvunnen och förmodligen död. Hon för de överlevande från byn till ett nytt boställe och tillsammans börjar de bygga upp en ny by från grunden. Det är hårt arbete och alla tvingas slita, men nöden har ingen lag. Siri inför många nya regler och lagar och snart är hela byn i uppror. Samtidigt bevakas byn av den ondskefulla Grina som inget hellre vill än att skada Siri och ta hennes plats. Ondskans tecken är andra delen i Jarastavens vandring, en historisk kvinnoserie i Margit Sandemos och Jean Auels anda.
Richters förlag. 2000. Inbunden med skyddsomslag i gott skick. Omslaget är lite slitet och stort. Fienden stormar in över byn i gryningen. De är mångdubbelt fler än byns krigare och striden fövandlas snabbt till en slakt. Snart ligger Bäckakorsets by tyst och blodig. Byn är helt ödelagd och ingen vet vem fienden var. De enda överlevande är kvinnor och barn som gömde sig i skogen och ett fåtal krigare som undkommit. Vad ska byborna ta sig till? Siri , byns nyblivna medicinkvinna och Völva måste ta över ledarskapet eftersom hövdingen är försvunnen och förmodligen död. Hon för de överlevande från byn till ett nytt boställe och tillsammans börjar de bygga upp en ny by från grunden. Det är hårt arbete och alla tvingas slita, men nöden har ingen lag. Siri inför många nya regler och lagar och snart är hela byn i uppror. Samtidigt bevakas byn av den ondskefulla Grina som inget hellre vill än att skada Siri och ta hennes plats. Ondskans tecken är andra delen i Jarastavens vandring, en historisk kvinnoserie i Margit Sandemos och Jean Auels anda.
Damm. 2006. Hårda pärmar, kartonnage i nyskick. 352 sidor. 340 g. Gläntarp står på randen av ett kommande krig. Ingen kan säga exakt när, men alla völvorna har samlats i byn för att försöka tyda de mängder av tecken som de plötsligt har omgivits av. Tecken som tyder på att onda tider snart är över dem. I en grotta i närheten av Gläntarp har män som tjänar ondskan samlats. De förbereder sig inför den slutliga striden. Sex kvinnor och sex män ska mötas för att avgöra kampen mellan det goda och det onda. VARGENS LYA är den åttonde delen i serien JARASTAVENS VANDRING. Serien utspelas i svensk folkvandringstid och berättar om när völvor var byns medicinkvinnor och gudarnas språkrör. Samtliga delar är fristående. Bakom namnet Saga Borg döljer sig två svenska författare. Romanerna har liknats vid Margit Sandemos SAGAN OM ISFOLKET och Jean M. Auels böcker och grottbjörnens folk.
Damm. 2006. 351 s. Pocket. Gott skick. Läsveck på ryggen samt några smärre skavanker på pärmen. Gåvoskrift på inlagans första blad. En historisk serie i Margit Sandemos och Jean Auels anda fylld av dramatik, magi och romantik. Jarastavens vandring utspelar sig i folkvandringstid i Skandinaviens sydligaste delar. Serien riktar sig till alla som älskar storslagna äventyr med historisk anknytning, het romantik och den tidlösa kampen mellan gott och ont. Livets källa är sjunde delen i Jarastavens vandring. Den unga Siri är dotter till en mäktig medicinkvinna, en Völva. Under en fientlig attack kidnappas hon av främmande krigare och tvingas kämpa för att överleva. Hennes kunskaper som Völva är farliga och hon tvingas dölja vem hon är för att inte bli dödad. Saga Borg är en pseudonym för tre personer: Diane Alfredhsson, Carola Jonsson och Jesper Svensson.