Till salu inom: ”

prästgård säljes

Tidigare annonser till salu

THE MURDER AT THE VICARAGE - Agatha Crhistie (1890-1976) är tveklöst den mest kända deckarförvattaren genom tiderna. Endast Bibeln och Shakespeares verk har sålts i fler exemplar. Av Christies karaktärer är miss Marple en av de mest popoulära. Med sin osvikliga insikt och kunskap om den mänskliga naturen tränger hon in på djupet i de misstänkas karaktärer i syfte att komma underfund med deras handligar och planer. Den här serien av Marplefilmer anses vara den bästa någonsin. Joan Hickson gör en oförglömlig tolkning av miss Marple - och inte undra på. 1962 när Hickson fortfarande var yngre än 60 år sa Agatha Christie att hon ville se henne spela miss Marple någon gång i framtiden.
uthyres fr.o.m. 1/8 i 6-8 månader. I hyran ingår TV, uppvärmning och bredband 100 MBit/s, det tillkommer endast el enligt egen förbrukning. Hela lägenheten är renoverad mellan 2005-2011. Den har öppen spis, balkong med utsikt över Stabby prästgård och angränsande fält och fönster åt tre håll runt söder som ger mycket ljus hela dagen. Tillgång till tvättstuga och mindre gym i huset bredvid. Fri parkering på gården. Busshållplats precis utanför huset.
Vandrarhemmet i Ed säljes pga hälsoskäl. Vandrarhemmet har 22 bäddplatser, rum för reception eller allrum (eller varför inte göra ett till sovrum), matsal och kök. Vandrarhemmet är Dals-Eds första prästgård och är över 300 år gammalt, så det är därför av högsta vikt att det är rätt person som övertar verksamheten. Vandrarhemmet är beläget centralt och har en stor, vacker tomt. Vandrarhemmet säljes som verksamhet, så inventarier som sängar, matsalsbord mm. ingår i priset. Det är i princip bara att börja ta emot gäster. Svara via mail.
Killbergs Förlag. 1944. Helsidesfotografier + 237 s. Halvmjuka pärmar. 23x16cm. 600 gram. Gott skick. Mycket rikt illustrerad med vackra fotobilder bl a Industriutställningen i Hälsingborg 1903. När Terassen byggdes 1903. Norra Strandgatan. Stenbocksstatyns avtäckning. En torgdag vid sekelskiftet. Möllegränden. Prästgatan. Järnvägen vid Centralstationen. Hälsingborg i slutet på 80-talet. Nybyggda hotell Continental. Hamnpaviljongen. Bomgränden. Fågelsångsgatan. Kärngränden. Tyko Brahes plats. Pålsgatan/Hälsovägen. Kullagatan. Hamnen och Stortorget. Hotell Munthe. Gamla Läroverket. Gamla Prästgården. Himmelsgränden med Kruthuset. Hamnen i Råå. + många många fler bilder m m.
Liber förlag. 1981. Kartonnage i mycket gott skick. Sven Axel Hallbäck berättar här om sin barndom och uppväxt i tre olika prästgårdar i Västergötland och Bohuslän. Seklet är fortfarande ungt och det Sverige som här möter läsarna är annorlunda. Här lever landsbygden. De första bilarna skakar fram på vägarna. Folk är fortfarande kvar i naturahushållningen. Järnvägen upplevs som en nyhet. Hallbäck är en klarögd och humoristisk iakttagare av omvärlden. Det kan gälla jakt, fotboll, fiske, råttfångande, provpredikan eller biblioteksböcker. Samtidigt blir det en folklivsskildring av seder och bruk, av vanor och ovanor.