Till salu inom: ”

jönsson konstnär säljes

Tidigare annonser till salu

SIGNUM. 2006. 212 SID. INB MED OMSLAG. RIKT ILL. FINT SKICK. EN BILDERBOK från medeltiden, från 1436 till 1437. En konstnär berättar om livet och ideerna i sin samtid i en märklig bildvärld. Han hade fått i uppdrag att illustrera landslagen av sin uppdragsgivare, den mäktige Bengt Jönsson Oxenstierna. Längst upp till vänster på varje sida målar vår konstnär sina bilder. Många av dem är ansikten, andra visar upp små scener. Räven som återkommer i flera illustrationer symboliserar prästerskapet. Det stora engelbrektsupproret har just varit, och en bild som skall föreställa den på kryckor stapplande upprorsledaren finns med. Konstnären anspelar på ordspråk, visar de olika straffens grymhet och ledungsflottans utrustning. Här ges ett bildreportage av arbetet i byn, vi får se feta ollonsvin, hägnader, dikesgrävning och andra aktiviteter. Några bilder handlar om sexualitet och om det medeltida burleskeriet.
FÖRLAGSNY! Statens Konstråd. 2008. 229 s. Häftad. 20x18cm. Boken På plats i Fridhem handlar om Astrid Göransson konstprojekt med den skulpturala gestaltningen av en samtida galjonsfigur för bostadsområdet Fridhem i Karlshamn, och de nio portättfotografier som finns på entréväggarna i trapphusen i området. På plats i Fridhem berättar historien om konstprojektet som engagerat både konstnären och de boende i området. Boken dokumenterar även en konstnärsmetod, som är mycket ovanlig i den offentliga konsten. Och detta med ett rikt bildmaterial, där man kan man följa konstnärens idéer och inspirationskällor. Här finns också en längre text av konstkritikern Dan Jönsson, som ger en bakgrund till projektet, men även till Astrid Göranssons konstnärsskap, som han följt i snart 15 år. I boken finns även en "loggbok" där bildhuggaren Ulf Celén beskriver sitt arbete med att hugga fram galjonsfiguren ur ett massivt stycke ek, efter den modell konstnären gjort efter Mahmoud "Hutten" Jaber, som stått modell för galjonsfiguren..
Jag är designer, kreatör och konstnär och bor med min underbara 4-åring inne på slottsområdet i idylliska Ulriksdal i Solna. Här hyr vi i andra hand till sista september, så därefter är vi i behov av att hyra något annat. Ett ideal vore naturligtvis om min lille son kunde gå kvar på sin fina Montessoriförskola i Bergshamra. Men eftersom tiden är knapp är verkligen ALLT av intresse - landet som stan! Vi är glada, trevliga och skötsamma människor som alltid passat in i olika slags sammanhang. Goda referenser. Tag gärna en titt på min hemsida för att se vad jag gör. www.spiritoffashion.se Varmt välkomna att höra av er! Med vänlig hälsning Susanne Jönsson
Karlskoga bergslags hembygdsförening 2001 Hft. 144s. 21,5x15cm. 271g. Illustrerad. Mycket gott skick. Innehåll: Hänt i Karlskoga 1 juli 2000 - 30 juni 2001. Granbergsdals Badhusförening u.p.a. Oskar Persson - en folkkär konstnär i Karlskoga. Naturvärdesinventering av Högforsskogen 1999. Tidig nödlandning i Karlskogatrakten. Minnen från Björkborn. Till minne: Lilian Kilestad. Till minne: Iréne Hellsing. Till minne: Carl Olof Carlsson. Till minne: Anders Aureliusson. Till minne: Nils Jönsson. Rättelser till artiklar införda i föregående årsbok, år 2000. Karlskoga Bergslags Hembygdsförenings verksamhetsberättelse 2000. Karlskogalitteratur 2000: (ett urval). Meddelanden. Sponsorer.
Halmstad konstnären Barbro Jönsson tavla i olja dat. 95 (Vattenfall i schwatzwald) Endast telefon. 0709495013 Jonas Högst bjudande!