Till salu inom: ”

bibel biblar säljes

Bibeln
F

Tidigare annonser till salu

2007. 120 sid. Illustr. Förlbd.En ledare behöver se djupare, längre och bredare än gemene man pga det ansvar som följer med ett ledarskap. Det krävs både integritet och karaktär för att hålla hela vägen igenom. Amritzer tar kung David som exempel. Hur Gud arbetar med honom och gör honom till den ledargestalt han beskrivs i Bibeln. Boken tar också upp en personlig och intim sida som visar vikten av varma relationer, förlåtelse, generositet och enkelhet. Den förlöser på så sätt en äktehet och ärlighet som förhoppningsvis gör oss till bättre människor - och bättre ledare. ISBN 9789197719308
Gummessons. 1970. 284 s. Inbunden. Illustrerad hård pärm. 21,7x15,3cm. 483 gram. Nära nyskick. 1200 uppslagsord alfabetiskt ordnade - ett 60-tal större avsnitt eller områden. Rikligt med illustrationer i direkt samband med uppslagsordet, kartor, tidslinjer tabeller och årscirklar. Miljöbilder i färg. Bibelhänvisningar vid de flesta uppslagsord. Hänvisningar från ett uppslagsord till ett eller flera andra ger möjlighet att få fram fler fakta och fördjupning inom ett avsnitt. Tidslinjer och lättlästa, korta historiska översikter ger bakgrund till händelser och texter. Korta innehållssammandrag i tabellform av de olika bibelböckerna..
Josef är den yngste av 12 söner. Hans far Jakob håller av honom lite mer än de övriga eftersom han fått honom på sin ålderdom. De övriga brödernas svartsjuka övergår efterhand till hat. En dag när de är ute och vaktar sin faders får lurar de Josef i en fälla och säljer honom till några förbipasserande köpmän, Josef hamnar i Egypten som slav åt Potipar, hovman hos farao. Han blir snabbt omtyckt av Potipar men framförallt av hans vackra hustru som blir blint förälskad i den stilige Josef. Ett spännande drama om kärlek, svartsjuka och svek.
Efter händelsen vid Babels Torn där Gud splittrade hela jordens språk beslutar han sig för att utse en bundsförvant på jorden. Valet faller på Abraham. Fastän Abraham inte vet vägen så tror han på Gud och lyder därför när han ombeds att lämna sitt land och söka efter det förlovade landet. Tillsammans med sin hustru Sarai och sin brorson Lot lämnar han staden Ur och beger sig mot Kanaans land. En oviss tid fylld av prövningar väntar nu Abraham och hans folk.
MOVING FINGER - Agatha Crhistie (1890-1976) är tveklöst den mest kända deckarförvattaren genom tiderna. Endast Bibeln och Shakespeares verk har sålts i fler exemplar. Av Christies karaktärer är miss Marple en av de mest popoulära. Med sin osvikliga insikt och kunskap om den mänskliga naturen tränger hon in på djupet i de misstänkas karaktärer i syfte att komma underfund med deras handligar och planer. Den här serien av Marplefilmer anses vara den bästa någonsin. Joan Hickson gör en oförglömlig tolkning av miss Marple - och inte undra på. 1962 när Hickson fortfarande var yngre än 60 år sa Agatha Christie att hon ville se henne spela miss Marple någon gång i framtiden.