Till salu inom: ”

axel österberg räv ungar säljes

Tidigare annonser till salu

Jackor & Ytterplagg, stl. 36 (S), dam Säljer min Fjäll räven i mycket bra skick, Original En av Fjällrävens stora klassiker för vinterbruk. Tidlös jackmodell med teddyfleece på insidan. Extra förstärkt på axlar och skuldror. Tvåvägs dragkedja med knappar framtill och i ärmslut. Tätt sittande huva med teddyfoder. Storlek: S Unisex modell. 700:-
Forsbergs Förlag / Fakirensällskapets skriftserie nr 3. 1984. 178 s. Häftad. Gott skick. Breven är tydligt färgade av den unge författarens radikala idéer och hans indignation över förföljelsen av den framväxande socialdemokratin och över det militära preusseriet. Hans brev till Aftonbladet är främst en kommentar till de dagspolitiska händelserna i kejsartidens tyska huvudstad. Han skriver imponerat om det tyska kejsardömets 25-årsjubileum och den stora industri- och hantverksutställningen, men han kan också ironisera över ordensförläningarnas ymnighet. Även om breven behandlar en sedan länge gången tid, är de politiskt och kulturhistoriskt mycket intressanta. De ger också en tredje och väsentlig sida av Axel Wallengrens författarpersonlighet. Han skrev tre humoristiska böcker, han var en seriös lyriker och romanförfattare, men i korrespondenserna från Berlin möter vi en ambitiös, observant och kritisk journalist. Breven utges med inledning och kommentar av fil, dr Nils Palmborg, avdelningsdirektör vid Lunds universitetsbibliotek.
En unik biografi som bygger på tusentals nyligen upptäckta brev, bland annat mellan Axel Munthe, drottning Victoria, andra medlemmar av kungafamiljen, dagböcker och opublicerade memoarer. Wahlström & Widstrand 2003. 1.upplagan. 672 s. Rikt illustrerad. Förlagsinbunden med färgtryckt skyddsomslag. Fotoillustrerade för- och eftersättsblad. Stor 8:o. 230x165x44 mm. 1210 g. Gott, helt och rent skick. Bengt Jangfeldt, författare och forskare, belönades 1999 med Augustpriset för sin bok Svenska vägar till S:t Petersburg. »Vi är båda hemlösa hjärtan, Ni i Ert kungliga fängelse och jag i min enkla omgivning«, skrev Axel Munthe år 1893 till Sverige-Norges kronprinsessa Victoria. De båda hade träffats första gången på Capri två år tidigare. Den unge men redan omtalade svenske läkaren fick därmed en ny, uppburen patient, men även en nära vän. I En osalig ande berättar Bengt Jangfeldt om apotekarsonen från Oskarshamn som kom att bli drottningens livmedikus och, med Boken om San Michele, Sveriges internationellt mest framgångsrike författare. Fram träder bilden av en mångsidig, karismatisk och motsägelsefull personlighet, en självuppoffrande läkare, älskad och beundrad av många, men också en fruktad maktmänniska och misantrop.
Wahlström & Widstrand. 2003. 672 s. Inbunden. 23x16,5cm. 1230 gram. Mycket gott skick. »Vi är båda hemlösa hjärtan, Ni i Ert kungliga fängelse och jag i min enkla omgivning«, skrev Axel Munthe år 1893 till Sverige-Norges kronprinsessa Victoria. De båda hade träffats första gången på Capri två år tidigare. Den unge men redan omtalade svenske läkaren fick därmed en ny, uppburen patient, men även en nära vän. I En osalig ande berättar Bengt Jangfeldt om apotekarsonen från Oskarshamn som kom att bli drottningens livmedikus och, med Boken om San Michele, Sveriges internationellt mest framgångsrike författare. Fram träder bilden av en mångsidig, karismatisk och motsägelsefull personlighet, en självuppoffrande läkare, älskad och beundrad av många, men också en fruktad maktmänniska och misantrop. En osalig ande är en unik biografi som bygger på tusentals nyligen upptäckta brev, bland annat mellan Axel Munthe, drottning Victoria och andra medlemmar av kungafamiljen, dagböcker och opublicerade memoarer. Boken är rikt illustrerad. Bengt Jangfeldt, författare och forskare, belönades 1999 med Augustpriset för sin bok Svenska vägar till S:t Petersburg .
Axel Österberg , Räv med ungar