Till salu inom: ”

asterix trolldryck säljes

Tidigare annonser till salu

I den lilla byn där gallerna bor är allt lugnt och fridfullt. Men inte långt därifrån planerar romarna att kidnappa trollkarlen Miraculix för att komma över receptet till den magiska dryck som ger gallerna deras styrka! Romarna inser nämligen att utan trolldryckens hjälp kan de inte besegra gallerna. I stridens hetta kastar Obelix den stora Bautastenen på romarna. Men Obelix träffar Miraculix i huvudet i stället med katastrofalt resultat. Trollkarlen tappar minnet och glömmer bort receptet på den magiska drycken! Nu är goda råd dyra. Asterix och Obelix får verkligen anstränga sig till det yttersta... Den här filmen är den dyraste och mest framgångsrika tecknade långfilmen som producerats i Europa. 300 tecknare arbetade i två år med den!
Nu har Caesar fått nog! En gång för alla skall det avgöras vem som är starkast - det romerska imperiet eller den lilla byn som är den enda fria delen som är kvar av det gamla Gallien. Gallerna skall äntligen tvingas ner på knä. Julius Caesar, kejsaren i romarriket beger sig själv till den lilla byn. Asterix och Obelix får gå igenom Herkules berömda -tio prov-. En verklig tuff erfarenhet som får dom att visa sitt hjältemod och sin list. Det slutliga avgörandet står i självaste Rom... I tecknade serier över hela världen har man länge kunnat följa de tappra gallernas kamp mot romarna. Nu kan du följa deras fortsatta spännande äventyr på film. Man kan inte annat än älska den listige Asterix, den bautastore Obelix, Miraculix med trolldrycken och alla de andra vännerna.
Stackars Obelix drabbas av den stora Kärleken. Han blir himlastormande förälskad i den söta Lillfixa. Men tyvärr - Lillfixa är redan förlovad med den stilige Tragicomix. Romarna råkar av misstag ta tillfånga Lillfixa och Tragicomix och skickar dem till främlingslegionen. Utklädda till romare ger sig Asterix och Obelix iväg för att försöka rädda sina vänner. Kaos utbryter när Asterix och Obelix tar värvning i främlingslegionen. Obelix har svårt att ta order och inte blir det bättre när Asterix förlorar sin lilla flaska med trolldryck. Så småningom hamnar våra vänner i gladiatorskola och ska efter en tid visa den store Caesar vad de lärt sig...
++ Asterix samlarfigur: Asterix med trolldryck
Egmont Serieförlaget AB, 1 upplagan 2000. Inbunden, 30 sidor. Fint skick. Detta är inte en serie utan en bok med spel och lekar. Bl a ska man hitta de 12 sakerna som behövs till trolldrycken.