Till salu inom: ”

asterix kompis obelix säljes

Tidigare annonser till salu

Varieté finns. Första gången på Liseberg. Jag skakade bakom scenen av närvaron, nervositeten, lusten. Jag var elva år. Min mamma pappa och bästa kompis var där. Plus säkert trehundra till. Kändes som trehundra. Morsan hade anmält mig till den här möjligheten via Göteborgstidningen. Jag hade trollat i flera år men bara för mammas vänninor hemma i vardagsrummet. Hela tiden avbröt mamma mig. Jag var tvungen att be henne hålla käft..tyst. Om hon inte somnade. Jag sa -Ta ett kort. Hon tog ett kort. -Kom ihåg det. -Varför det? -Det är ett trick. -Jag vill inte. -Du måste. -Jag har annat att tänka på. Det hade hon. Hon måste tänka på: Hyran, dagisplatsen, jobbet och hur vi skulle göra med semestern. Hon satt och grät till Viva Espana. Längtade efter spanjorer. Jag lyssnade på Povel Ramel, Elvis Presley och Lasse Berghagen. Vi var unga. Vi bodde i Gårdsten och ville ut i hela världen. Jag hade börjat trolla. Min farmor hade pappas trollerigrejer på vinden. När vi packade upp den lådan öppnades världen. Den andra sidan. Hemligheterna: Silkespappret, dubbelknutarna på plastpåsarna, hennes finurliga leende. Vi trollade hela natten, hela morgonen. Vi gick inte och la oss. Vi sommnade pa golvet. Vi vaknade bland glitterbollar, svävande kulor, binikemaskar från Södra Sahara, spiritistiska kabinett och söndersågade damer. Kristallkronan snurrrade. Jag ville ha mer. Jag började trolla med allt. Helt plötsligt kunde jag bara trolla bort saker. Mammas tamponger försvann. Pengar. Låneböcker från Gardstens bibliotek. Asterix och Obelix...Lucky Luke och bröderna Dalton, Barna Hedenhös...Borta! Mina tankar började försvinna. Jag trollade med min fantasi att jag kunde flyga hem till Nils Poppe och bli kompis med honom. Jag grät när Elvis dog. Det var sorgligt att se Chaplin och allting hängde ihop på något vis. Nu är vi här 2004. Elvis är inte död. Chaplin lever. Nils Poppe sitter i sin himmel och tittar ner och ler. Vi tittar fram. Varieté finns.
Hemmets Journals Förlags, 1 upplaga 1975. 20 sidor i färg. 21,5x19 cm. Det är inte en serie utan en charmig bilderbok. Idefix är den lilla hunden, kompis till Obelix och Asterix. Fint skick, märke efter tejp på omslagets mitt.
Hemmets Journals Förlags, 1 upplaga 1974. 20 sidor i färg. 21,5x19 cm. Det är inte en serie utan en charmig bilderbok. Idefix är den lilla hunden, kompis till Obelix och Asterix. Fint skick, ett par lätta veck på omslaget.
Hemmets Journals Förlags, 1 upplaga 1976. 20 sidor i färg. 21,5x19 cm. Det är inte en serie utan en charmig bilderbok. Idefix är den lilla hunden, kompis till Obelix och Asterix. Hyggligt skick, lite hundöron och limmad i ryggen.
Hemmets Journals Förlag, 1 upplaga 1976. 20 sidor i färg. 21,5x19 cm. Det är inte en serie utan en charmig bilderbok. Idefix är den lilla hunden, kompis till Obelix och Asterix. Mycket stabilt och hyggligt skick UTOM ryggen sliten 6 cm nedtill samt liten lagad reva på omslaget vid ryggen.