Till salu inom: ”

assiett solros lillemor mannerheim uppsala ekeby gefle säljes

Tidigare annonser till salu

Hej! Jag är en lugn kille på 23 år som är väldigt intresserad av att flytta närmare Uppsala. För tillfället bor jag i radhus i Storvreta. Jag letar efter en 1:a alt 2:a att hyra. Alla förslag är välkomna! Är mycket intresserad av långtidskontrakt. Jag har god, regelbunden inkomst, är rökfri och har inte husdjur. Jag är allergisk mot katthår. Så jag är intresserad av bostad där katt ej har bott i längre period. Jag letar främst efter lägenhet som ej är möblerad. Hör av dig!
Jag önskar byta min etta i Uppsala till en 1:a, 2:a eller 3:a i Stockholm med max månadshyra 5000 kr. Min lägenhet ligger i området täljstenen i Eriksberg. Det är ett lugnt område som ligger precis bredvid stadsskogen med närhet till både natur och matbutiker. Med cykel är det ca 10 min till centrum och 5-10 min till BMC och ångströmslaboratoriet. Minst 4 bussar per timme till centrum som tar ca 8 min. Lägenheten är bra planerad med sovalkov och litet kök. Perfekt lägenhet om man studerar! Är endast intresserad av permanenta byten. Maila gärna om du har frågor.
Vi är en nybliven 2- barnfamilj som söker lägenhet/mindre hus att hyra i Uppsalatrakten. Vi är ett par trevliga och skötsamma norrlänningar som har en liten kille på 2,5år samt en nyfödd på gång. Djur och rökfria Önskar bra kommunikationer då bara en av oss har körkort! Vi styr vårt pick och pack mot Uppsala pga studier samt nytt jobb. Har ni något intressant att erbjuda så hör gärna av er så snart som möjligt. Mvh Helen & Anders
Stockholm, Ordfront, 1986. 8:o. 270 s. Illustrerad. Förlagets pergamentliknande pappersband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. Om farliga skrifter och censur från Gustav Vasa till 1950-talet. _x000B_Innehåll: Reformationstidevarvet (Gustav Vasa; Erik XIV; Johan III; Sigismund och Karl IX); Stormaktstiden (Gustav II Adolf; Växande bokflod och förslag till kontroll; Stridigheter vid Uppsala universitet; Lunds universitet; Kristina och Karl X Gustav; Förmyndarregeringens censurlagstiftning; Karl XI inrättar censorsämbetet; Rättslösa författare och boktryckare; Karl XII; Grymmaste straffet i Sveriges censurhistoria; Kampen mot pietismen); Frihetstiden (Tungfotat censurmaskineri; Riksens ständers tillfälliga kommissioner; Den teologiska censuren; Uppsala universitet; Lunds universitet; Niklas von Oelreich; Tryckfrihetsförordningen 1766); Gustav III:s tid (Kungens personliga handhavande av tryckfriheten; ‘Lilliestråle vakar’; Inskränkning av tryckfriheten; Tidningar och smädeskrifter); Gustav IV Adolfs tid (Förmyndarregeringen och Reuterholm; Kröningen och Marseljäsen; Teatercensur; Teologisk censur; Bokhandels- och boktryckeriombudsmannen; Boktryckeri-societeten; Hovkanslern Zibet); Finlands censurhistoria under den svenska tiden; Tryckfriheten efter 1809 (Tryckfrihetslagstiftningen 1809-12; Tillsynen över tryckfriheten; Indragningsmakten); Från rabulistperioden till 1950-talets röttsröta .Kortfattad översikt byggd på Bengt Åhléns efterlämnade anteckningar samt kommentarer av Lillemor Widgren Matlack. (‘Den patriotiske högförrädaren’; Rabulistfejdernas år; ‘Religionen, politiken och erotiken’; Religionen; Politiken; Erotiken; Ärekränkningar och rättsröta); Summary; Källor och litteratur; Register och anvisningar.
Assiett Solros Lillemor Mannerheim Uppsala Ekeby/Gefle