Till salu inom: ”

arne jacobsen egg chair ägget original 1963 säljes

Tidigare annonser till salu

Behöver tyvärr sälja min älskade "Ägget" i Congacläder (vinrött läder), helt i original från 1963 med tillhörande fotpall i omklädd överdel. Jag ärvde stolen från dess originella ägare och anledningen till försäljningen är att jag har ont om plats för den. Ägget är designad av Arne Jacobsen 1958 för Radisson SAS Hotel i Köpenhamn. Det tillverkas av Republiken Fritz Hansen. Stolen är "priced-to-sell" då Ägget stolar i samma skick gått för betydligt mer på Bukowskis: http://www.bukowskis.com/auctions/558/52-arne-jacobsen-fatolj-med-fotpall-agget-fritz-hansen-danmark-1963?locale=sv Priset är fast. Mvh Hampus
Arne Jacobsen, Oxford Chair, modell 3241, i blått skinn med armstöd, fempass fot samt armstöd i aluminium. 1960/70-tal. Höjd 90 cm, sitthöjd 41 cm, bredd 45 cm, djup 44 cm. Tillverkad för Fritz Hansen. Framstår med kraftigt slitage i form av revor, sprickor och färgfläckar på skinnet samt begynnande torkad stoppning.< Från och med torsdagen den 16 juli finns denna vara utställd för visning i vårt showroom på MOOD Stockholm, Norrlandsgatan 13. Utlämning sker dock som vanligt vid Lauritz.com Stockholms showroom på Slakthusgatan 22. Denna vara finns på vår hemsida, Showroom Stockholm, Kategori Moderna bord och stolar . På vår hemsida kan ni också registrera ett kundnummer vilket ni behöver för att köpa eller sälja på Lauritz.com. Observera att alla varor säljs till högstbjudande.
Den hett eftertraktade ÄGGET av ARNE JACOBSEN vilket är en snurrfåtölj med fotpall och mina är i rött som ni ser på bilden. OBS! dockskåpsmöbler om ni ej förstog det :-) Metallfötterna är hela och glappar ej utan det enda som är negativt är små skadorna på klädseln ( se bilder ). Renovera eller behåll som de är det är upp till dig! Priset: 500:- är förmånligt då det både är fotölj och pall vilket är ovanligt. Finns att ses och köpas i centrala Eskilstuna, kan skickas om så önskas. Maila så hör jag av mig
Riktigt cool vintage ¨Ägget¨i svart orginalskinn,i sällsynt bra skick. Förgyll hemmet,kontoret med en riktig klassiker...en solitär,icon. Arne Jacobsen designade ÄGGET 1958 till lobby/loungeområdena på Royal Hotell i Köpenhamn, ägget var en skulpturell kontrast till hotellets raka linjer. Ägget skapades med en ny teknik som AJ var först att använda, ett bärkraftigt inre skal av skum under stoppningen. Som en bildhuggare gjorde Jacobsen först formen i gips hemma i garaget,resultatet kom att bli en av dom mest klassiska möblerna. Finns i Jönköping...hämtas här, skickas inte. (ev kan den tas med mot Sthlm inom kort)
2 x ägget 3316 fåtöjl i gott skick Formgivare: Arne Jacobsen Varumärke: Fritz Hansen Tilverkningsår: 2007 Stopping: Divina Varm Brun - 393 Bredd: 86cm Djup: 79cm Höjd: 107cm Sitthöjd 37cm Nypris: Ca 53.000 Pr stk. Säljes i ett paket pris, 2 st 45.000Kr Eller en st för 28.000Kr Ps färgen är mycket svårt att fånga på kameran, Man ser den bäst på bilden med Fritz hansen loggan Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.