Till salu inom: ”

armband egypten egyptiska stämplar säljes

Tidigare annonser till salu

Alhambra, 1990. 142 s. Klotband med pappersomslag. Mycket gott skick.Egypten hör till en av de få utomeuropeiska länder som lyckats skapa en betydande inhemsk filmproduktion. Eftersom de huvudsakligen är producerade i Kairo, denna stora arabiska, muslimska och afrikanska metropol, har den egyptiska filmen kunnat räkna med en viktig lokal marknad, men också fått hela arabvärldens och en del av den muslimska världens entusiastiska mottagande. Den internationella publiken och kritiken har dock ställt sig kallsinnig gentemot den egyptiska filmen, som ofta varit synonym med "dålig smak" och överdriven sentimentalitet. Om många egyptiska filmer kan ge fog för en sådan kritik innehåller inte desto mindre landets väldiga produktion (bland de 15 största i världen, med över 2000 långfilmer sedan sekelskiftet), många mästerverk som förtjänar att bli uppmärksammade. För dessa filmer speglar framför allt en annorlunda kultur med dess värderingar, språk, drömmar och kamp. Denna bok berättar historien om den egyptiska filmens födelse och utveckling. Den vänder sig till alla filmvänner och alla bibliotek där den sjunde konstformen har en given plats.
Nordiska Museets Förlag. 1:a upplagan uppl. 2011. 127 s. Inbunden. 22x17cm. 390 gram. Nära nyskick. En liten akacia växer i orangeriet på Nordiska museets gård Julita i Sörmland. Ett frö i en glasburk i museets stora samling av fröprover från 1800-talet började gro tack vare en forskares nyfikenhet och envishet - en sensation som väckte många frågor. Fröet växte till en buske och ur fröet växte också en berättelse om andra samlingar på glömda museer, om en resa till Egypten år 1856 och om Oskar Theodor Sandahl. Hans intresse för märkliga växter och djur förde akaciafröet till Sverige och genom brev och reseberättelser får vi insyn i hur tidens turister upplevde det främmande. Skildringen av hans resor och av hans liv som läkare och vetenskapsman i Stockholm ger 1800-talets frösamlingar och exotiska naturalier ett sammanhang. Matti Wiking Leino är agronom och doktor i genetik och växtförädling. Inom Nordiska museets forskningsprojekt »Historiskt växtmaterial« har han lockat fram både akacian och berättelsen ur en 150-årig dvala.
Nu ska jag rensa mina smycken, jag har en hel del i skåpet som ska säljas, jag har kvitto på det mesta och alla har stämpel, du får med förpackningen och dustbag, alla är i bra skick. Storleken passar till dem flesta kvinno arm, omkretsen är ungefär 6.5cm. Jag vill helst ha pengarna på mitt konto, jag kan även posta det till dig om du bor lång ifrån mig. Jag har absolut inte bråttom sälja de så kom inte med skambud! Mitt pris är 2000kr jag kan gå ner lite vid snabb affär! Jag har flera smycken mejla gärna om du är intresserad så kan jag berätta mera. // Lena
Natur & Kultur 2011. Inbunden. MYCKET GOTT SKICK. Gallrad biblioteksbok (bibliotekets bindning, etiketter, stämplar etc.). 0. I det gamla Egypten hade man gudar till lite av varje. En som man bad till om vattnet tog slut, en om någon blev sjuk och en om man ville bli lite smartare. De egyptiska gudarna kunde förvandla sig till vilket djur de ville. Om en gud ville verka snäll förvandlade den sig bara till en kelig katt, men den kunde lika gärna bli en farlig krokodil. Då var det bäst att passa sig! Lär känna solguden Ra, blodtörstiga Hathor, kloka Imhotep och många fler i en spännande och humoristisk faktabok! Rikt illustrerad i färg av Thomas Fröhling. - - - - - - - - - - - - Fraktkostnad tillkommer. Vänligen läs villkoren och ställ gärna frågor innan du beställer..
Ett armband, köpt i Egypten, egyptiska stämplar finns