Till salu inom: ”

arkar pimpelhus ark pimpelfiske torneträsk fiske ny bok säljes

Tidigare annonser till salu

Byggförlaget. 1 uppl. 2004. 112 s. Inbunden. Förlagets dek kartongband med linnerygg. 22,5x27cm. 775 gram. Mycket gott skick. Illustrerad. Ur baksidestexten: En trälucka i arkens golv öppnas. Ett isblått sken slår upp i ansiktet på Anna Margit som nyfiket tittar ned, och ser ett par fjällrödingar simma förbi där nere. Hon och de andra fritidsfiskarna på Torne träsk sitter i sina pimpelhus, eller arkar som de kallas, och pimpelfiskar.. Och trots trettio minus utomhus sitter de varmt och säkert där inne med fullt ös i kaminen. Arklivet kan vara ensamt, meditativt, socialt eller aktivt. Och alltid uppfinningsrikt ....
Säljer en finfin ark med tillhörande inredning. (Se bilderna) Perfekt för pimpelfiske och övernattning. Byggd av samma material som husvagnar, garanterat vindtät och i toppenskick. Dörr på bakre gavel och öppningsbara fönster åt tre håll. Dessutom ventiler i dörr och sidoväggarna. Inne i arken finns en liten diskho med tillhörande vattenpump samt dunkar för färskvatten och avloppsvatten. Finns också bänk med gasolspis med två plattor, samt slang och anslutningsventil för gasoltub. Utanför dörren på väggen finns anslutningskontakt för elström/batteri och inuti finns belysning samt eluttag. Arken väger omkring 300 kg och har medar samt dragkrok för transport ovansnö efter skoter. Säljes för avhämtning i Vindeln, går bra att frakta på släp. Längd utvändigt: 320 cm Bredd utvändigt: 173 cm Höjd invändigt: 178 cm Kan mejla fler bilder vid intresse.
Byggförlaget. 2004. 112 s. Inbunden. Dekorerat pappband. 22x26cm. 760 gram. Mycket gott skick. (Porto A-post 69.-) Rikt illustrerad. "Fast det är svinkallt där ute, sitter jag å fiskar i kalsonger här inne". Att kroka fast det lilla pimpelhuset på medar intill skotern är enkelt. Huset ska färdas ut, långt ut, på den kalla metertjocka isen på sjön Torneträsk. Väl där ute kan fritidsfiskaren njuta av varmt och säkert fiske. För inuti huset har det borrats ett pimpelhål genom golvet rätt ner genom isen. Arken, som pimpelhuset kallas, är det ultimata boendet under vinterfisket. För trots sina fyra kvadratmeter går det, med hjälp av flexibilitet och smarta inredningslösningar, att leva ett nästintill komplett vardagsliv under några vinterdygn. I Torneträskområdet finns omkring 1000 arkar. Alla är hemmabyggen med mycket olika standard och utseende. På en och samma gång kulturhistoria, arkitektur och personliga konstverk.
Inbunden i mycket gott skick, men stämplad Försåld inuti av biblioteket. Byggförlaget 2004. - Fast det är svinkallt där ute, sitter jag å fiskar i kalsonger här inne. Att kroka fast det lilla pimpelhuset på medar intill skotern är enkelt. Huset ska färdas ut, långt ut, på den kalla metertjocka isen på sjön Torneträsk. Väl där ute kan fritidsfiskaren njuta av varmt och säkert fiske. För inuti huset har det borrats ett pimpelhål genom golvet rätt ner genom isen. Arken, som pimpelhuset kallas, är det ultimata boendet under vinterfisket. För trots sina fyra kvadratmeter går det, med hjälp av flexibilitet och smarta inredningslösningar, att leva ett nästintill komplett vardagsliv under några vinterdygn. I Torneträskområdet finns omkring 1000 arkar. Alla är hemmabyggen med mycket olika standard och utseende. På en och samma gång kulturhistoria, arkitektur och personliga konstverk.
ARKAR Pimpelhus Ark Pimpelfiske Torneträsk Fiske Ny bok