Till salu inom: ”

archimedes penta startmotor säljes

Tidigare annonser till salu

Ockelbo Sport också kallad "Mo-båt". Tillfälle att köpa en klassisk svensk sportbåt! Modellen tillverkades mellan 1957 och 1959. Renoverad 2008. helt renslipad och epoxigrundat, sedan lackad i Off-white med maronrött däck. Omklädda dynor i benvit galon. Helsoffa fram och bak. Motorn är en Archimedes Penta 450 från 70-tal som går fint och alltid startar! Impeller bytt 2009. Mycket reservdelar kan medfölja, tex startmotor, förgasare, växelhus mm. - Morse teleflexstyrning med tidsenlig backelit-ratt! - Tyvärr en spricka i framrutan - Dubbla bränsletankar - Fräscht 100Ah batteri - Båtvagn, 30-kärra med vinsch - Ankare och tampar Medföljer ett påbörjat kapell i benvit kapellväv. Kapellet är måttat efter ett gammalt som också medföljer.
4 st.navkapslar till Buick-68 i hyfsat skick en kapsel har ett par småbucklor.1000:- 1 st.startmotor till MB 190D W201 Boschnr:0001218108. 500;- 1st. airbag till Vento/Golf lll. 500:- 1st.motor till BMW 525tds utan turbo, insprutn.pump,startm,gen. 500:- 1st Archimedes/Penta båtmotor 3cyl 2takt objekt 400:- 4st.plåtfälgar till MB 6j 15. 200:- endast tel.
Ryds camping-74, 70hk jonson med trim o tilt säljes med en Tiki trailer. Orginalmotor medföljer 45hk Archimedes Penta trasig startmotor. Kontakt via mobiltelefon, MVH Janne
Startmotor Archimedes & Volvo Penta 55 och 70 Hk
Nu säljer jag min oömma sportbåt / bruksbåt från ungdomens dagar. Behöver inte sälja men det blir inte att nostalgi-åka speciellt mycket med denna extra-båt under semesterveckorna på stugan i Piteå skärgård. Mest intresserad av att den hamnar hos någon som kommer ha lika kul och mycket nytta av den som jag hade när det begav sig. Jag har inte bråttom att bli av med den. Säljes genom budgivning med "acceptpris" 15.000kr. Under alla förhållanden kan inte sjösättning/provkörning genomföras förrän mitten Juli (start på min Norrlandssemester) och säljperioden när den ligger i vatten sträcker sig till mitten Augusti. Vill du torrsyna underverket där den står på land/ställning (eller du upplever en "bara-måste-ha" känsla & köper utan provkörning) så går det bra efter överensommelse om tid. Here we go - här får du mer info än du förmodligen söker/vill ha... Skrov & årtal okänt - det är möjligen en Crescent. Årtalet torde vara mitten/sent 70 tal. Längd x bredd 4,70 x 1,70m med djupgående drygt 25 cm. Skrovet är MYCKET robust/välbyggt med en osannolikt bra sidostabilitet. Med sin bredd & sin utpräglat trimaran-formade köl så har den också en fantastisk bärighet och går i plan efter bara någon meter. Plats för 5 med 3 bak på soffan och även då planar båten ut mycket snabbt & går stadigt. Har ett enormt grepp i vattnet och ligger som ett strykjärn i kurvorna. En ideal vattenskidbåt för den som är lagd åt det hållet. I samma andetag så måste man då säga att den pga skrovets utformning inte direkt klyver vågorna, men likafullt är den med sin stabilitet mycket sjövärdig och har sett mer än en resa i kulingstyrka mellan Jävre/Stenskär ...nu rekommenderar jag inte tonåringar eller någon annan heller att ge sig ut i kuling med båtar utan åror men det var andra tider då - paddlar ingår förresten. Mycket fräscha och sköna/ryggvänliga beachbuggy-stolar i skick som nya. Ny vindruta. Kapell i nyskick och 100% vattentätt - kan stå i regn en hel sommar utan att man behöver ösa ur. Motorn är en långriggad 3-cylindrig 60hk Archimedes/Penta sent 70-tal som alltid startat som en klocka. Har underhållits väl även om propellern sett bättre dagar. Medföljer elektrisk startmotor som jag dock aldrig haft inkopplad. Maxfart med eller utan passagerare är upp mot 25 knop. Vajerstyrning som lirar väldigt bra - enkel & precis. Främre delen av däcksöverbyggnaden är byggt i trä och på det har lagts en våtrumsmatta - mattan fyller sin funktion men inte det snyggaste som skådats. Den var lagd redan då jag köpte båten - har lekt med tanken att lägga nytt innan jag säljer - men för den händige/intresserade kan det vara värt att båten istället är billigare. En oöm och mycket sjösäker förstabåt som inte behöver behandlas som en möbel. Båt-vagn på bild ingår inte. Står på ställning just nu. Beroende på tid på året har jag ledig båtvagn och vi provkör i Jävre småbåtshamn. Jag hjälper med lastning/sjösättning/provkörning när det kommer så långt.