Till salu inom: ”

aptus läsare knappsats öppna 1500 säljes

Tidigare annonser till salu

Timbro. 1997. 410 s. Inbunden. 23x15,5cm. 691 gram. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. 170 miljoner människor har troligen avlivats i massmord under 1900-talet. Det är ungefär fyra gånger fler än de som dött på slagfälten. Per Ahlmark visar att diktaturerna stått för drygt 98 procent av detta dödande och kommunisterna för två trdjedelar. Forskningen bekräftar nu att det politiska mördandet är vårt sekels största katastrof. "Det öppna såret" granskar svensk debatt och internationella kriser mot den bakgrunden. Ahlmark avslöjar skribenter och politiker som skönmålar tyranni eller medlöperi långt in på 90-talet. Han gör upp med bl a Bo Strömstedts memoarer och Alf W Johanssons bild av kalla kriget, varnar för spridningen av kärnvapen och belyser hoten från Kina och diktaturer i den muslimska världen. Boken rymmer den första stora uppgörelsen med Olof Palmes syn på diktaturerna. Den förändrar i ett slag villkoren för Sveriges utrikesdebatt. .
Psalm nr 90, Blott i det öppna, handlar om tro präglad av ärlighet, befrielse och öppenhet. Men den uttrycker också många homo- och bisexuella kvinnors och mäns djupaste erfarenheter och längtan. Blott i det öppna löper som ett tema genom kapitlen. Istället för att behandla homo- och bisexualitet som ett problem i förhållande till kristen tro, har författarna valt att se på saken från den motsatta sidan. Därför handlar den inte i första hand om kyrkan och homosexualitet. Inte heller om kyrkan och dess homofobi, inte ens om kyrkan och hetrosexualiteten som norm och mönster, även om alla dessa saker bahandlas. Primärt är den en bok om kyrkans brottning med verkligheten och handlar om människoras sätt att hantera företeelser som man inte lyckas få att passa in i den egna bilden av sanning, natur och skapelseordning. Hft. Verbum, 2000, 179 sid. Nära nyskick
Timbro. Första upplagan, andra tryckningen uppl. 1997. 410 s. Inbunden. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. 170 miljoner människor har troligen avlivats i massmord under 1900-talet. Det är ungefär fyra gånger fler än de som dött på slagfälten. Per Ahlmark visar att diktaturerna stått för drygt 98 procent av detta dödande och kommunisterna för två tredjedelar. Forskningen bekräftar nu att det politiska mördandet är vårt sekels största katastrof. Det öppna såret granskar svensk debatt och internationella kriser mot den bakgrunden. Ahlmark avslöjar skribenter och politiker som skönmålar tyranni eller medlöperi långt in på 90-talet. Han gör upp med bl a Bo Strömstedts memoarer och Alf W. Johanssons bild av kalla kriget, varnar för spridningen av kärnvapen och belyser hoten från Kina och diktaturer i den muslimska världen. Boken rymmer den första stora uppgörelsen med Olof Palmes syn på diktaturerna. Det öppna såret förändrar i ett slag villkoren för Sveriges utrikesdebatt..
1997 Libris. Pappband, 175 sidor. 303g. Illustrerad med färgfoton. Mycket gott skick, tillskrift. - Jag är lycklig, säger Manuel Pedro de Oliviera. Jag kunde ingenting förut. Nu kan jag läsa. Det är inte så svårt som jag trodde. När man inte kan läsa, då är livet som en återvändsgränd. Man kommer ingenstans. Omkring en miljard människor kan inte läsa och skriva. För dem är bokstäverna gåtfulla tecken som de möter överallt utan att förstå deras innebörd. Gatskyltarnas och varuförpackningarnas texter är en daglig påminnelse om deras okunnighet och samhällets förakt. När de får möjlighet att lära sig bokstävernas och ordens betydelse öppnas världen för dem. De får nytt självförtroende och nya möjligheter till utbildning och bättre arbete. Ofta är det frivilligorganisationer som står bakom alfabetiseringsarbetet, och i denna bok berättar Ivar Lundgren om den verksamhet i Latinamerika som bedrivs av Alfalit och Läkarmissionen med stöd av SIDA. Orden som öppnar världen är en berättelse om människor i slumdistrikt och fängelser, i fattiga indianbyar och i tuffa storstadsmiljöer, som äntligen fått chansen att uppleva en av de mest elementära mänskliga rättigheterna: rätten att kunna läsa och skriva.
Vit iPad 2 - 64 gb med 3g och wifi. Köpt den 25:e mars på Elgiganten i Kristianstad. Kvitto medföljer. Den är helt ny, inte ens öppnad. Plasten sitter kvar runt lådan. Pris 7995:- Jag har även ett smart cover original för ipad 2 från apple i grå plast, som du kan få köpa till för 350:- Rekommenderas! Jag kan ev. tänka mig att ta en ipad av första genarationen i inbyte om priset är rätt, eller en billigare ipad 2. Kom med förslag. Tel. 0727-306928