Till salu inom: ”

antonias värld säljes

Tidigare annonser till salu

Bonniers 1983. Kartonnage. Liten reva i skyddsomslaget, annars mycket gott skick. 492 sidor. ONYX - det var Tom Bridgers dröm om en självgående vagn, en bil, som skulle minska avståndet mellan människorna. När Tom vid sekelskiftet kom till Detroit ägde han ingenting annat än sin begåvning, den tekniska fallenhet som kom honom att skapa världens första bilindustri. Men med seg envishet byggde han upp den väldiga Onyx-fabriken: ett industriellt imperium som snart sträckte sig över hela världen. Men på samma sätt som bilarna hjälpte till att närma människorna till varandra, isolerade de Tom från det han behövde mest i livet - från Antonia, överklassflickan han alltid älskat men aldrig kunnat få - från Caryll, sonen som inte var stark nog att överta Onyximperiet - från Justin, Antonias son som var som gjord att följa i Toms fotspår men förutbestämd till ett annat öde. ONYX är en omvälvande berättelse om kärlek och ambition, om succé och misslyckande, om bitterhet, passion och om jublande triumf.
Inbunden med slitet skyddsomslag, men annars fint skick, 1983, Bonniers, 491 sidor, översättare: Elsa Svenson, vikt: 657 g. Onyx ? det var Tom Bridgers dröm om en självgående vagn, en bil som skulle minska avståndet mellan människorna. När Tom vid sekelskiftet kom till Detroit ägde han ingenting annat än sin begåvning, den tekniska fallenhet som kom honom att skapa världens första bilindustri. Men med seg envishet byggde han upp den väldiga Onyx-fabriken. Ett industriellt imperium som snart sträckte sig över hela världen. Men på samma sätt som bilarna hjälpte till att närma människorna till varandra, isolerade de Tom från den han behövde mest i livet ? från Antonia, överklassflickan han alltid älskat men aldrig kunnat få ? från Caryll, sonen som inte var stark nog att överta Onyximperiet ? från Justin, Antonias son, som var som gjord att följa i Toms fotspår, men förutbestämd till ett annat öde. Onyx är en omvälvande berättelse om kärlek och ambition, om succé och misslyckande, om bitterhet, passion och om jublande triumf.
Academic Work söker för kunds räkning en medarbetare till Stadsbyggnadsservice. Vår kund är en kommun i östra Stockholm. Du kommer att arbeta tillsammans med ett mindre team på kommunens kontaktcenter. Har du ett genuint intresse av att arbeta med att ge information och service till medborgare och anställda kommer du trivas hos vår kund. Gillar du att tolka och tydliggöra information? Då är detta en tjänst för dig. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag. Arbetsuppgifter: Som medarbetare till Stadsbyggnadsservice kommer du att arbeta med att svara på frågor rörande bland annat detaljplanering, exploatering, lantmäteri, miljö och bygglov. Du kommer vara behjälplig via telefon och mail samt vid spontana kundbesök. Du kommer till exempel att: • Svara på frågor rörande detaljplanering och bygglov • Tolka och tydliggöra information • Svara i telefon och mail Har en högskoleutbildning med inriktning mot processer kring stadsbyggnad. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom stadsbyggnadsområdet samt har kunskap om relevant lagstiftning så som plan- och bygglagen är det meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl engelska som svenska. Dina datakunskaper är goda och ditt intresse för internet som verktyg är stort. Efterfrågade specifika kompetenser: • Högskoleutbildning med inriktning stadsbyggnad Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom stadsbyggnadsområdet samt kunskap om relevant lagstiftning. Som person är du serviceinriktad och kvalitetsmedveten och har lätt för att knyta kontakter. Det är en förutsättning att du är insiktsfull och tålmodig i stressiga situationer. Då stor del av dina arbetsuppgifter kommer bestå i att tillhandahålla information ser vi gärna att du är pedagogiskt sinnad samt drivs av att söka och delge kunskap. Vi ser även att du är flexibel och självständig. Ett utdrag ur belastningsregistret och/eller en kreditupplysning kan komma att göras i samband med anställning. Start: Början av oktober Omfattning: Heltid Plats: Östra Stockholm Lön: Timbaserad månadslön Kontakt: Antonia Dahlgren Referensnummer: ADA 58567 Urval: Sker löpande Vi är Home of the Young Professionals - ett bemanningsföretag med siktet inställt på att bli världens största arbetsgivare för högskolestudenter och unga akademiker. Vi vänder oss till dig som studerar eller är färdig med dina studier och har upp till fem års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Academic Work söker för kunds räkning en administrativ inköpare. Vår kund erbjuder tjänster inom renovering, nyproduktion av bostäder samt fastighetsservice och förvaltning. Företaget har sitt huvudkontor beläget på Södermalm i Stockholm med mycket goda förbindelser via tunnelbana, bussar och pendeltåg. Företaget bygger just nu upp sin inköpsavdelning där du som administrativ inköpare kommer att vara en viktigt resurs. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag. Arbetsuppgifter: Som administrativ inköpare kommer du att arbeta med att undersöka, samla in samt sammanställa information gällande avtal på fastighetsförvaltningssidan. Du kommer även att undersöka vilka leverantörer som är aktuella på byggsidan samt att skapa avtalsmallar för valda leverantörer. Är du en duktig förhandlare med kunskaper inom avtalsrätt finns även goda möjligheter att vara delaktig vid förhandlingar med leverantörer. Du kommer till exempel att: • Sammanställa information • Skapa avtalsmallar • Delta vid förhandlingar gällande leverantörsavtal Utvecklingsmöjligheter: Det här uppdraget ger dig en perfekt möjlighet att vara med och bygga upp en inköpsavdelning samt arbeta i ett långsiktigt uppdrag med chans till överrekrytering.Har mycket goda kunskaper inom officepaketet samt har ett intresse för inköp och avtalsrätt. Vi ser även att du har vana av administrativa uppgifter samt har någon typ av inköpserfarenhet. Efterfrågade specifika kompetenser: • Har mycket goda kunskaper i officepaketet • Har kunskaper inom avtalsrätt och/eller förhandlingsteknik • Har administrativ erfarenhet Det är meriterande om du har arbetat med liknande uppgifter tidigare samt har goda kunskaper inom avtalsrätt. Som person är du strukturerad och har en god förmåga att koordinera information och material. Vidare är du drivande och självgående och trivs i en roll där du får samarbeta och använda din sociala förmåga. Start: Omgående Omfattning: Heltid, minst 6 månader med chans till förlängning Arbetstid: Kontorstider Plats: Södermalm i Stockholm Lön: Timbaserad månadslön Kontakt: Antonia Dahlgren Referensnummer: ADA 58868 Urval: sker löpande Vi är Home of the Young Professionals - ett bemanningsföretag med siktet inställt på att bli världens största arbetsgivare för högskolestudenter och unga akademiker. Vi vänder oss till dig som studerar eller är färdig med dina studier och har upp till fem års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Academic Work söker för kunds räkning en marknadsassistent. Vår kund är ett ledande konsultbolag inom IT service management som erbjuder professionella IT lösningar för att optimera företags och organisationers affärsprocesser. Företaget har ett mycket öppet klimat med stark teamkänsla där du som marknadsassistent kommer att arbeta i nära relation med företagets säljare och tillsammans bolla idéer och planera för marknadsaktiviteter. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos ett av våra kundföretag. Arbetsuppgifter: Som marknadsassistent kommer du främst att arbeta med två huvudområden där du dels kommer att skriva marknadsföringsmaterial men också planera och genomföra olika marknadsaktiviteter. Du kommer att ha en självgående roll där ditt driv och initiativtagande sätts i fokus och där du får sätta tankar och idéer till verklighet. Din roll kommer även att innefatta administrativa delar i form av att uppdatera kundregister samt att arbeta i företagets databas. Du kommer till exempel att: • Skriva marknadsföringsmaterial • Planera och genomföra marknadsföringsaktiviteter • Uppdatera kundregister Utvecklingsmöjligheter: Det här uppdraget ger dig en perfekt möjlighet att utveckla din drivande och initiativrika förmåga samt att få ta stort ansvar. Uppdraget ger dig även värdefulla kunskaper inom marknadsföringsområdet.Är studerande och har ett stort intresse för att arbeta med marknadsföring och har erfarenhet av att planera och driva projekt. Vi ser att en utbildning inom marknadsföring är passande men ditt driv och intresse är viktigast. Vidare har du vana av administrativa uppgifter och trivs i en roll där du får sätta idéer till verklighet. Efterfrågade specifika kompetenser: • Är duktig på att kommunicera via skrift • Har goda kunskaper i engelska då viss kommunikation sker på engelska • Har erfarenhet av att driva och planera projekt Det är meriterande om du har arbetat med liknande uppgifter tidigare samt om du är studerande inom marknadsföring. Som person är du hungrig och pigg med ett stort driv. Vi ser även att du är en positiv lagspelare som trivs i en roll där du får vara initiativrik och sätta såväl dina egna som andras idéer till verklighet. Start: Omgående Uppskattad omfattning: 2 dagar / vecka Uppskattad arbetstid: Kontorstider, flexibelt Plats: Stockholm Lön: Timlön Kontakt: Antonia Dahlgren Referensnummer: ADA 58827 Urval: sker löpande Vi är Home of the Young Professionals - ett bemanningsföretag med siktet inställt på att bli världens största arbetsgivare för högskolestudenter och unga akademiker. Vi vänder oss till dig som studerar eller är färdig med dina studier och har upp till fem års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.