Till salu inom: ”

antikt schackbräde säljes

Tidigare annonser till salu

SCHACKETS mästare tål att jämföras med världshistoriens mest berömda fältherrar i tlera avseenden Alexander den stores grekiska falang. Caesars romerska fyrkanter. Djingis Khans standarsvep. Karl XII:s kavalleriattack och Napoleons bajonettförsedda kolonner i språngmarsch har alla sina motsvarigheter i de stora tveka tvekamperna vid schackbrädet I boken SCHACKPARLOR har den flerfaldige svenska mästaren KRISTIAN SKOLl) samlat de eleganta, överraskande och vackra partierna som spelats av de stora mästarna till ett halsband av gnistrande skönhet, KRISTIAN SKÖLD är känd och välkänd av alla som är det minsta intresserade av schack. Hans berömda drag. det sköldska löpardraget" mot norrmannen Haave i en radiolandskamp 1949, väcker samma hänförelse i dag som då Sköld började spela schack i 15-årsåldern och har fyra gånger varit Sverigemästare, representerat Sverige Lägger vi sedan till att han sedan 1950 skrivit 1 400 krönikor om schack i Expressen, bör boken Schackpärlor bli en oumbärlig läsning inte minst för alla de tusentals i ungdomar som idag fångats av det spel som fascinerat människorna sedan antiken. MARIEBRG 1983. LAMINERAT PAPPBAND 82 SIDOR ISBN 91-7588-035-0
Soffbord signerat Tove & Edv. Kindt-Larsen. Teak. Liten mjuk vinkel på bordets långsidor. Kortsidorna håller 2 brickor med laminerad skiva, samt ett schackbräde på ena sidan. Mycket bra skick! Mått 140x65xH51cm Hemleverans inom Göteborg med omnejd. Finns hos Easy Living på Lars Kaggsgatan 2 i Gamlestan. Öppet söndagar kl 11-16. Mer retro, industri, lantligt, 50-tal, 60-tal, antikt, designklassiker mm på hemsidan: www.easy-living.se instagram.com/easylivingfurniture #easylivingfurniture facebook.com/easyliving.se Välkommen!
Unik och vacker schackmöbel, handsnidad i Sydafrika 2007. Schackbrädets undersida är ett snidat konstverk, så man kan vända på brädet och använda det som litet sido/serveringsbord. Trebent hopvikbart stativ är snidat i ett stycke. En av pjäserna (bonde) rymde från mig redan vid inköpet, men en händig person snider till en ny utan större besvär.
Schackbräde
Schackbräde trä, m backgammon, antik stil, Indonesien