Till salu inom: ”

antika skedar säljes

Tidigare annonser till salu

Mycket vackert patinerad gammal vävstol som jag gärna vill sälja till entusiast som är rädd om gamla ting. Alla delar ska finnas, fungerade bra sist den användes. Dock nedplockad nu pga utrymmesbrist. Den är troligen från slutet av 1700-talet eller början av 1800-talet. Den är ganska bred, skeden idag är troligen 150 cm eller kanske något mer. Bra sittpall. Jag har tyvärr inga bilder. Till entusiast kan jag sälja billigare, men bara om man vill ta hand om den på ett bra sätt.
Besticksamling av rostfritt stål, tillverkade ca 1950-tal i original askar. En ask med 6 st skedar och 1 ask med 6 st knivar från "AB Gustaf Erikssons Metallfabrik" En ask med 6 st gafflar från "Svenskt Rostfritt AB" En ask med 6 st gafflar och en ask med 6 st knivar från "Rostfritt Stål B.A.S Sweden" En ask med 6 st knivar från okänd tillverkare. En ask med 6 st gafflar från okänd tillverkare. Säljes som paketpris 350 kr eller eget bud. Kontakt via mejl vid frågor och intresse.
Inbunden med omslag. Nyskick. Norstedts 2007. - När vi i dag talar om det antika Grekland och Rom är det främst två perioder vi tänker på: det demokratiska Aten på 400-talet f. Kr. med dess intensiva skaparkraft på alla områden, och Roms grandiosa och skenbart oföränderliga kejsardöme under de första århundradena av vår tideräkning. Mellan dessa två skeden ligger tre fyra sekler som kan förefalla mindre attraktiva, inte minst därför att deras politiska historia är så enormt invecklad, med krig, skiftande allianser, revolutioner, erövringar och nationers framväxande och fall. Ändå var denna turbulenta period av fundamental betydelse för Europas och därmed hela Västerlandets utveckling.
Ur innehållet: Louise Adelborg - Aristokrat i fel tid / Skilj på skedarna / Sälja i Sverige eller utomlands / Skilj på skedarna / Nästan nytt - men värt att samla på. Erik Höglunds Boda-glas / Roslins självporträtt m.m. 54 sidor. Adressetikett klistrad på tidningens baksida.
Ur innehållet: Louise Adelborg - Aristokrat i fel tid / Skilj på skedarna / Sälja i Sverige eller ut