Till salu inom: ”

antik symaskin för läder säljes

Tidigare annonser till salu

Säljer nu min antika Symaskin på grund av att jag inte vet hur en symaskin fungerar, och jag tycker det ska vara onödigt att den här fina skönheten bara ska stå här hemma och samla damm när kanske nån annan vill ha den och sy världens finaste saker.. Lådan som symaskinen ska ligga i är gjord av läder eller nått liknade läste jag nånstans! Och den har sina skönhets fel som att den inte går att stänga riktigt.. Pris: BUD
Säljes fin gammal symaskin från 1929. I mycket bra, helt fungerande skick. Maskin och stativ är helt i gjutjärn. Svirvlande pressarfot. Trampdriven. Motor finns att köpa till, och reservdelar finns fortfarande att få tag på, trots maskinens ålder. Används med fördel till båtkapell- eller lädersömnad, och är också mycket vacker att ha ståendes framme som prydnad. Just denna typ av modell används fortfarande av sko- och kapellmakare än idag. 2800 kr eller högstbjudande. Fler bilder finns.
Nu är det dags att bli av med min antika skomakarmaskin som jag ägt i många år, detta pga. brist på plats. Symaskinen som är utav märket "J.A Nilsson - Göteborg - Patent Elastique" är mycket väl omhändertagen och syr allt såsom läder, skinn, tyg m.m. Denna maskin är som sagt antik och kan även användas som prydnad. Ring eller mejla - Priset kan diskuteras vid snabb affär.
Antik symaskin avsedd för läder (skor) Pris 800kr eller seriöst bud Ring - mailen är lånad
Tysktillverkad av märket "Anker", inköpt i Finland i början av 1900 talet. Välvårdad, användbar efter byte av drivrem (av läder som torkat sönder). Fantastiskt vackert trä med intartsia inlägg, vackert gjutjärnsstativ, själva maskinen svart med motivmålning i guld. Pryder verkligen sin plats!