Till salu inom: ”

antik liten kryddvåg säljes

Tidigare annonser till salu

Liten antik soffa - ca 1870-talet, "Louise seize-modell". Randigt sidentyg. Lövträ (troligtvis bok). Vackra sniderier. Sargen på soffan är trasig och behöver lagas, soffan är rank, tyget har en blek fläck men är annars helt, sadeljorden undertill saknas helt (därför sticker fjädrarna ut, se bild 3). För att få den funktionsduglig behövs ny sadeljord och lagning av sargen. OBS! Bilderna 1 och 2 visar soffan innan sadeljorden togs bort. Storlek: Längd ca 160 cm, sitthöjd ca 65 cm, djup ca 65 cm. Soffan går in i en liten bil med fällbart baksäte, och behöver alltså inte transporteras med släp. Den är också lätt och kan bäras av en person. Först till kvarn gäller! Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
Antik bäddsoffa i röd sammet. Den är I mycket gott skick för sin ålder. Inga obehagliga dofter. Ljuvlig fjädring, underbara former, mycket bekväm. Fantastiska material, spiralstomme, trä, tagel, sammet, etc. Bäddbar för en person, lätt att fälla upp och underligt nog bekväm att ligga i. Sammeten är i mycket god kondition, med endast ett par defekter, så bäddsoffan är sannolikt omklädd eller fantastiskt vårdad. Fraktsedeln på baksidan är från 1943 så soffan är minst 70 år gammal, men förmodligen mer. Text på fraktsedeln (som jag tyder den): Från Fru Britta T********r, Valhallavägen ***. Avsändningsstation Söderhamn C Till Fru KF B******g, Drottninggatan ***, Stockholm Norra. Storlek: 150 cm bred, 80 cm djup, 95 cm hög. Sitsens höjd 45 cm
Antik växasäng/utdragssäng, 1700:- Mått huvudgavel: B95xH145, bäddmått: B80xL70-190. Går att dela i tre delar och är stabil (har dock en spricka i fotgaveln). Huvuddelen kan fristående användas som en liten soffa. Ny madrass och bäddmadrass för utdragssäng från IKEA ingår. Liten bokhylla, 300:- Mått B90xH75xD23. Liten fåtölj, 400:- Nyklädd i linnetyg med blått kantband och frans över ryggen. Allt är målat i samma antikvita färg. Vid köp av alla tre möbler kan pris diskuteras.
Den här lilla slaglåspistolen är av typisk svensk tillverkning, vanligen kallad "smålänning", "länsmanspistol" m.m. (det är en rätt bred beskrivning för många typer av inhemska allmogevapen). Kalibern är ca 11mm, totallängden är ca 22cm. Låset är fungerande, skicket i övrigt syns rätt väl på bilderna. Orginal laddstaken är sedan länge borta, men ersatt med en pinne. En trevlig liten pistol för den som är intresserad av historiska föremål. Säljes som antikt samlarföremål, ska du avlossa skott med pistolen så bör den gås igenom ordentligt för att kontrollera att detta är säkert. Detta vapen är ett antikt skjutvapen, tillverkat före 1890 och ej avsett för gastät enhetspatron. Därför licensfritt i Sverige. Jag säljer endast till personer över 18 år. Fraktkostnad och eventuell försäkring tillkommer på priset.
ANTIK LITEN KRYDDVÅG