Till salu inom: ”

antik baltiska utställningen malmö 1914 gefle säljes

Tidigare annonser till salu

Sydsvenska Dagbladet. 2:a uppl. (1980?). 124 s. Häftad. Gott skick. "Punkt är en signatur. Den står för Sydsvenskans medarbetare Ragnar Gustafson, en rastlös man som sedan tio år vandrar genom flydda tiders Malmö och redovisar resultatet i text och bilder på tidningens Oss emellansida en gång i veckan. På allmän begäran har han omsider gjort en bok". Bildmaterialet från det kvartssekel som föregick Baltiska utställningen. Han har gett förtur åt bilder insända av den stora Sydsvenskans läsekrets som sällan förgäter Gamla- Malmö- vandringarna på måndagar.
Tapettryckeri.. 1 uppl. 1870-1890. 9 rullar s. Gott skick. Vi har fått in 9 rullar antika tapeter i mönstret Foreign, tryckt i matta, dekorativ färger och med ett kvarvarande guldtryck. Mönstret var tilltalande för allmogen och är tillverkade under senare delen av 1800-talet. Tapeter av detta slag var också vanliga i vissa rum i äldre herrgårdar och i slottens flyglar (för de anställdas boendeutrymmen). Rullarna har normal 56 cm bredd inklusive marginaler. Antalet våder beror på takhöjden. Tapeterna är också lämpliga för hembygdsgårdar och herrgårdar, som vill komplettera med nya originaltapeter. På en av rullarna har en våd tagits. En av rullarna är något skavd vid förvaringen, varför den yttersta våden är något skadad men kan användas för mindre ytor. Bör hanteras med varsamhet i samband med tapetseringen. Torde vara av särskilt intresse för hembygdsgårdar och vid restaureringsarbeten. Av intresse för kulturhistoriska museer samt vid utställningar, uppbyggnad av teaterscener, filmscener etc. Tapeterna säljs i ett paket..
Tapettryckeri. 1 uppl. 1870-1890. 11 rullar. s. Gott skick. Vi har fått in 11 rullar antika tapeter i mönstret Foreign, tryckta i matta, dekorativa färger och med en kvarvarande guldnyans. Mönstret var tilltalande för allmogen och är tillverkade under senare delen av 1800-talet. Tapeter av detta slag var också vanliga i vissa rum i herrgårdar och i slottens flyglar (för arrendatorers och övriga anställdas boendeutrymmen). Rullarna har normal 56 cm bredd inklusive marginaler. Antalet våder beror på takhöjden. Tapeterna är också lämpliga för hembygdsgårdar och herrgårdar, där man vill komplettera med nya originaltapeter. På en av rullarna har en våd tagits. En av rullarna är något skavd vid förvaringen, varför den yttersta våden är något skadad. Tapeterna bör hanteras varsamt i samband med tapetseringen. Låt en expert rekommendera lämpligt klister. Av intresse för kulturhistoriska museer, hembygdsgårdar samt vid uppbyggnad av teaterscener, filmscener, utställningar etc. Tapeterna säljs i ett paket och lovar att paketera dem noggrant. Vi har avtal med posten vad gäller paketleveranser..
Giunti. 1:a uppl. 1993. 192 s. Häftad. Osprättad. Nära nyskick. Vacker, välillustrerad bok. Textsidorna tryckt på papper med struktur och bilderna på blankt papper. Leonardo da Vinci (1452-1519) sattes tidigt i lära hos en bildhuggare och målare i Florens, och lär ganska snart ha överträffat sin lärare i målarkonsten. Om någon människa kan kallas universalgeni så är det Leonardo. Han var inte bara en av de bästa målare världen har skådat - han var också uppfinnare, arkitekt, ingenjör och naturforskare, i de flesta fall med idéer som var långt före sin tid. Som om inte det var nog ska han också ha haft en stark fysik, en bra sångröst och ett tilltalande yttre. Trots att det finns ganska få autentiska målningar efter Leonardo, står han för några av världens mest lysande verk, där Mona Lisa och fresken Nattvarden är de mest kända. Utställningen "Leonardos broar" visades i Malmö, Göteborg och Stockholm från 1993-95.
Antik BALTISKA UTSTÄLLNINGEN MALMÖ 1914 Gefle Tallrik Jugend