Till salu inom: ”

amol 7 örter säljes

Tidigare annonser till salu

En blandning av olika örter för att hjälpa "rena" hela kroppen. Innehåller nässla, echinacea, hagtorn, tång, gullris, vitlök och maskros. Kan användas för hästar med luftvägssjukdomar och matsmältningsproblem, även som "avgiftare" för att rena ur kroppen och mot allergiska reaktioner. Örterna ovan anses allmänt rengöra levern och njurarna och kan hjälpa inre organ som har blivit stressade eller spända som en följd av tillsatser i vissa hästfoder eller vid långvariga medicineringar av "butta-kurer".
ICA-förlaget. 1:a upplagan uppl. 1994. 128 s. Inbunden. 25x20cm. 580 gram. Nära nyskick. En bok om basilika och andra krydd och doftväxter som vi kan odla själva eller köpa färska eller torkade. Örterna representerar mycken kulturhistoria och vi får läsa om vår kryddtradition, om gamla fina doftväxter och om nykomlingar med doft och smak. Vi får veta hur de bäst kan odlas. Hur och när de bör skördas och när de är som allra finsats i matsammanhang. Illustrerad med färgfotografier..
Boken är i mycket fint skick. Inbunden bok. 1980. Stockholm. Forum. (Hem & Trädgård ISBN: 91-37-07345-1)Örter och kryddor har alltid fascinerat människor. Långt före historisk tid åt människan rötter, blad, blommor och frön, av vilka en del var närande, en del dödande och en del läkande och stimulerande. Om detta intresse för och starka folktro kring örter och deras verkan handlar det inledande kapitlet. Fyrtiofem örter, ordnade efter de latinska namnen, beskrivs i teckning och text. Våra vanligaste importerade kryddor behandlas på samma sätt. Dessutom återges både vilda och ätliga växter och giftiga växter i färg, vilket gör det lätt att identifiera dem. Att planera, anlägga och sköta sin örtodling - allt från en kruka i köksfönstret till en stor konstfull trädgård - ägnas stort utrymme. Boken innehåller även över sjuttio recept på mat och dryck. Vi får där också smakprov både på vegetariska rätter, curryrätter och spis från gångna tider. Tips hur man själv kan göra doftkuddar, potpurrikrukor, blomsterarrangemang, örtteer, skönhetsmedel och enkla mediciner saknas inte heller. En liten avdelning för de astrologiskt intresserade avslutar boken.
Forum 1990. Inbunden, laminerat kartonnageband. Rikt illustrerad med färgbilder och detaljerade teckningar. 160 sidor, 28x22cm. 840 gram. Mycket gott skick. Örter och kryddor har alltid fascinerat människor. Långt före historisk tid åt människan rötter, blad, blommor och frön, av vilka en del var närande, en del dödande och en del läkande och stimulerande. Om detta intresse för och starka folktro kring örter och deras verkan handlar det inledande kapitlet. Fyrtiofem örter, ordnade efter de latinska namnen, beskrivs i teckning och text. Våra vanligaste importerade kryddor behandlas på samma sätt. Dessutom återges både vilda och ätliga växter och giftiga växter i färg, vilket gör det lätt att identifiera dem. Att planera, anlägga och sköta sin örtodling - allt från en kruka i köksfönstret till en stor konstfull trädgård - ägnas stort utrymme. Boken innehåller även över sjuttio recept på mat och dryck. Vi får där också smakprov både på vegetariska rätter, curryrätter och spis från gångna tider. Tips hur man själv kan göra doftkuddar, potpurrikrukor, blomsterarrangemang, örtteer, skönhetsmedel och enkla mediciner saknas inte heller. En liten avdelning för de astrologiskt intresserade avslutar boken.
Annons 10265 AMOL 7-örter. Använd sedan 100 år tillbaka i Tyskland och Polen. AMOL Örtextrakt. Ingredienser: melisssaolja, kryddnejlika, kanelbark, citron, pepparmynta, lavendel, menthol, alkohol (etyl 70%/100g.). Önskar man få ner alkoholhalten,