Till salu inom: ”

amerikanska inbördeskriget säljes

Tidigare annonser till salu

Matthew Broderick, Denzel Washington, Cary Elwes och Morgan Freeman är några av stjärnorna som medverkar i denna varma berättelse om det första svarta regementet som slogs för Nordstaterna i det amerikanska inbördeskriget. Broderick och Elwes är de båda idealistiska unga män från Boston som leder regementet. Freeman är den erfarne sergeanten som samlar soldaterna, och Denzel Washington, som här ses i en Oscarvinnande roll är den förrymde slav som personifierar den okuvliga vilja som kännetecknar det 54:e regementet från Massachusetts.
Dag efter dag levererar högstadieläraren Dan Dunne inspirerade föreläsningar om allt från amerikanska inbördeskriget till civilrättsrörelsen, allt för att entusiasmera sina 13-14-åriga elever att tänka själva, och inse innebörden av förändring - både på historisk och personlig nivå. Men den energi som den energiske läraren visar i det slitna klassrummet i Brooklyn stöter på motstånd i verkliga livet. Dan begraver sina personliga besvikelser i ett gravt missbruk, och han får allt svårare att dölja det för omvärlden. En dag när Dan tänder på efter skolan, avslöjas han av en av sina egna elever, tonårflickan Drey. Mellan Drey och Dan utvecklas en oväntad vänskap, som får stora konsekvenser för deras framtid.
Format:Inbunden i hårt kartonnage med skyddsomslag Tryckt år:1992 Skick:I bra skick Vikt opackad:933gram Se! resume!--- Färgstark och romantisk skildring från den amerikanska Södern under inbördeskriget 1861-65. Scarlett O'Hara är en mycket viljestark flicka som vuxit upp på plantagen Tara i staten Georgia. Hon är omsvärmad av män men det är egentligen bara en, Ashley Wilkes, hon vill ha. Under åren växlar livet för henne mellan fester och lyxliv till fattigdom och hårt slit. Som ett röd tråd går hatkärleken mellan Scarlett O'Hara och Rhett Butler. M.M., amerikansk förf., 1900-49
Reader's Digest. 2000. 513 s. Inbunden. 19,3x12,8x2,8cm. 437 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i hyfsat skick. Anm. omslag: ngt kantnött, baksidan uppvisar lätta nötmärken (blekn. partier), 2 mindre kantrevor. I övr. i mkt gott skick. HANDLING: "Dubbelspel" av J. Higgins: Tvillingbröder kämpar som stridspiloter på var sin sida under andra världskriget. "Hem, ljuva hem" av D. Smith: Flickan av börd och ynglingen av folket möts, skiljs åt av tragedier, men möts igen tjugo år senare. "Ingen misskund" av R. N. Patterson: En politiker, som bekämpar korruption , märker att priset för att kandidera till presidentposten är högt. "Generalens guld" av Mrazek: Under amerikanska inbördeskriget råkar en ung pojke komma en väl bevarad hemlighet på spåren.
Om bl.a. amerikanska inbördeskriget. 40 s., 17 x 24 cm, rikt ill. i färg och svart/vitt, klammerhäftad, mjuk pärm. Pennan & Svärdet är en kombination av bokkatalog och tidskrift från bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Tidskriften innehåller bokanmälningar och fristående artiklar i militärhistoriska ämnen. ARTIKLAR I DETTA NUMMER: Thomas Sörensen: ''Slaget vid Chancellorsville : 'My plan is perfect'''. Nära nyskick. Vikt utan emballage: 86 gram. Frakt inom Sverige: 22 kr (ekonomibrev, tre dagars leveranstid) eller 24 kr (förstaklassbrev, en dags leveranstid). Frakt inom Europa: 48 kr. Frakt utanför Europa: 60 kr.