Till salu inom: ”

amerikanska blåbärsplantor säljes

Tidigare annonser till salu

Boken berättar om maffians blodbesudlade historia i krönikeform. En historia som började redan på 800-talet på Sicilien. Gripandet av gudfäderna i Italien på 1990-talet skulle innebära undergången för ondskans världsvälde, hoppades många. Men ondskan uppstår ständigt i ny skepnad. I sin bok dokumenterar Genberg maffians grymhet på ett spännande och lättläst sätt. Det är en faktabok - baserad på grundlig research - men med romanens nerv och konstnärliga touch. I maffians tyranniska värld överträffar verkligheten dikten. Där är makt och snöd vinning överordnat allt annat och vägen till målet präglas av våld och skräck. Här och var finns citat från gangsterkungarna insprängda. Deras föraktfulla repliker ger en kuslig närvarokänsla och de dödar en människa med samma likgiltighet som vi andra slår ihjäl en fluga. Boken ger tänkvärd insyn i morden på bröderna Kennedy och Marilyn Monroes förmenta självmord. Den hymlar heller inte med det faktum att många amerikanska superstjärnor har maffian att tacka för sina karriärer. Dek. laminatbd. MMG BOOKS AB, 2004, 342 sid. Mycket gott skick.
Amerikanska blåbärsplantor olika sorter:Rubel, Olympia, Polaris, Spartan m.m. Pris 75kr st. Bambupinnar Längd ca 3m, diameter ca 2cm pris 20kr st Längd ca 4m, diameter ca 3cm pris 40kr st Diverse gödsel säckar finns 25kr st Finns i Hyssna, plantor kan levereras till gbg. 0739 483617 Jonas
Frostsäker kruka 40 x 40 med 2 plantor amerikanska blåbär
Vi trappar ner verksamheten och säljer ett stort antal blåbärsplantor av sorterna Oskar, Putte och Emil. Alla tre sorterna är trädgårdsblåbär (amerikanska blåbär) framtagna för svenska förhållanden. Bären har vitt fruktkött som inte färgar av sig vid bakning och smaken påminner om vilda bär. Bären hänger i klasar och är lättare att plocka än vilda bär. Blommorna är vita och bladen får en vacker röd färg på hösten. Oscar är en högväxande sort (upp till 1,5 m) som ger stora bär. Självpollinerande. Sen sort som mognar från mitten av augusti. Putte är en lågväxande sort (upp till 0,7 m) som ger stora bär, ca 3 gånger så stora som vilda blåbär. Mognar från mitten av juli. Emil är en lågväxande sort (upp till 0,8 m) som ger goda bär som dock är mindre än Putte och Oscar. Är inte självpollinerande men är en utmärkt pollinerare till Putte och Oscar. Mognar från början av juli. Tiderna för mognad kan variera beroende på växtzoner och säsong. Priser: 1-4 plantor 100:-/st 5 plantor 90:-/st 10 plantor 80:-/st Större partier ring om pris. Säljes i krukor på 20 liter. Kan planteras sent på säsongen utan större påverkan.
Vi trappar ner verksamheten och säljer ett stort antal blåbärsplantor av sorterna Oskar, Putte och Emil. Alla tre sorterna är trädgårdsblåbär (amerikanska blåbär) framtagna för svenska förhållanden. Bären har vitt fruktkött som inte färgar av sig vid bakning och smaken påminner om vilda bär. Bären hänger i klasar och är lättare att plocka än vilda bär. Blommorna är vita och bladen får en vacker röd färg på hösten. Oscar är en högväxande sort (upp till 1,5 m) som ger stora bär. Självpollinerande. Sen sort som mognar i slutet av augusti. Putte är en lågväxande sort (upp till 0,7 m) som ger stora bär, ca 3 gånger så stora som vilda blåbär. Mognar i mitten av juli. Emil är en lågväxande sort (upp till 0,8 m) som ger goda bär som dock är mindre än Putte och Oscar. Är inte självpollinerande men är en utmärkt pollinerare till Putte och Oscar. Mognar i början av juli. Priser: 1-4 plantor 105:-/st 5 plantor 95:-/st 10 plantor 85:-/st Större partier ring om pris. Säljes i krukor på 20 liter.