Till salu inom: ”

american curly hästar till salu säljes

Tidigare annonser till salu

Säljer nu min fina valack Hawk's Dynamite pga ändrade förhållanden. HD har curlypass och är registrerad i Svenska American Curly Horse-föreningen. Han är 154 cm i manken och av den lite mer stabila typen. Likt de flesta curlys är han orädd och nyfiken och tycker om att bli ompysslad. Trafiksäker, lätt att verka och lasta. Han har gått barfota hela sitt liv och har fina hovar. Har aldrig varit sjuk. Går på lösdrift men kan även stå i stall. Tränad av Thorells Morganranch. Hawk's Dynamite behöver en bestämd ryttare som vill satsa tid och energi på att utveckla honom då han har mycket att ge. Han har fina gångarter. HD har mycket lockig päls som han fäller på sommaren, då han blir helt slät. Behåller dock sin lockiga man och svans. Rödblack till färgen. Hör gärna av dig så berättar jag mer om Hawk's Dynamite, jag kan även skicka fler bilder. För seriösa spekulanter kan jag även förmedla kontakt med uppfödaren.
Min 7-åriga vallack behöver nytt hem hos någon som har tid att ägna sig åt honom. Han är social och lätthanterlig men behöver en fast hand av någon som är erfaren. Är grundriden och lätt att lasta och verka (har aldrig haft skor - mycket fina hovar). En toppenhäst för rätt person som vill utveckla hans potential. Mankhöjd 154 cm. Har fin lockig päls på vintern som han sedan fäller.
Sto 9år ca 147cm/mkh korsning Irish Cob/ American Curly lite Arab,viktbärande säljes eller allra helst utlånas pga att jag har en allvarlig fraktur i ryggen! Grundriden men behöver stärka sig mer, tömkörd samt longerad. Sköter sig bra! Lyssnar jättebra på hjälper och röst! Har ett riktigt fint steg om man rider henne rätt! Har stått på hantering/utb hos duktig tränare 1månad. Kräver en människa som är tydlig i sitt sätt gentemot henne annars blir hon lätt frustrerad när hon inte förstår. En riktig klippa att rida ute, är pigg,glad och har en väldig arbetsmoral utan att vara dum! Trafiksäker. Älskar att bli ompysslad och står bara still och njuter. Lätt att duscha, verka osv. Van vid lösdrift, har stått på box, hon gillar båda delarna. Ingen rymmare ur hagen, vare ensam eller med sällskap. Är dock inåttåad fram och ska INTE hoppa pga jag inte tror hon håller för det. Även haft fång fram, inget hon har bekymmer av idag, går på fri tillgång till kraftigt hö utan problem, dock magert eller nedklippt bete. Helt enkelt en trevlig,pigg orädd kompis som gärna hänger med på det mesta, allt från ett dressyrpass till att ta med sig en thermos ut i skogen och bara mysa. Jag är mycket noga med var hon hamnar då detta är en riktig pärla som förtjänar det bästa! Den som köper henne/lånar henne erbjuds lektion i hantering ridning hos Helena Thorell Ring eller maila vid intresse!
Jag behöver hjälp av en seriös och ansvarsfull medryttare eftersom tiden inte räcker till för mig. Norton är en lugn och stabil häst som trivs med dig som är likasinnad. Tanken är att han får komma ut ett till två tillfällen per vecka. Han är 14 år, 153 i mankhöjd och korsning mellan Basjkir och American Curly. Han står i Ström. Ring gärna om du vill veta mer.
Född 2009, svart. E. ej DNA testad ännu U. Dream Dancer (fux) Mycket man och svans, skruvlockar. Blir ca. 150-155 cm i mkh. Trevligt temperament, lätt att hantera. Kan stå i box men stå på lösdrift, uppvuxen i stor flock. Fina gångarter. tel. 070- 177 59 52