Till salu inom: ”

alice lyttkens serien stina pihlgren 5 böcker säljes

Kit
F

Tidigare annonser till salu

Albert Bonniers Förlag. Inbunden. Klotband. Tryckår 1978. 221 sidor. 19x13cm. Utdrag ur förlagets presentation: Stina Pihlgren är en ung huspiga på Ekelunda slott i Sörmland. Hon har blivit "rådd" med barn av greven. Han förmår henne att använda ett fosterfördrivningsmedel som nästan dödar henne, men inte barnet. Flickan riskerar, om försöket upptäcks, att bli halshuggen och bränd på bål. Greven däremot har inget att frukta... Alice Lyttkens återvänder i sin nya romanserie till 1700-talets Sverige och visar här sitt mästerskap i att gestalta människoöden i en förgången tid. Detta är berättelsen om den spänning som ryms i ett vardagligt kvinnoöde i en tid med grälla motsättningar mellan klasserna och olikhet inför lagen, men med nya frihetsidéer som tränger ända ner i folkdjupen.
En berättelse från 1700-talets senare del. Albert Bonniers förlag. Inbunden. Klotband. 221 sidor. 19x13cm. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i gott skick. Utdrag ur förlagets presentation: Stina Pihlgren är en ung huspiga på Ekelunda slott i Sörmland. Hon har blivit "rådd" med barn av greven... Alice Lyttkens återvänder i sin nya romanserie till 1700-talets Sverige och visar här sitt mästerskap i att gestalta människoöden i en förgången tid. Detta är berättelsen om den spänning som ryms i ett vardagligt kvinnoöde i en tid med grälla motsättningar mellan klasserna och olikhet inför lagen, men med nya frihetsidéer som tränger ända ner i folkdjupen.
| Centrum för genusvetenskap | Utg. 2009. Ej o.u. | Kartonnage. | 191 s. | 9789197568098 | Språk: Svenska | Observera: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med några ytterligare dagar i leveranstid. Baksidestext eller annan relevant information: Alice Lyttkens skrev under 1930-talet sex romaner; där hon placerar sina protagonister i korselden av tidens frågor. Men decenniet återkommer också i hennes senare produktion, både i romaner skrivna ca 30 år senare, då hon kommit att inta positionen som en mer renodlad underhållningsförfattare, och i hennes memoarer, i vilka hon skildrar sina egna upplevelser av 1930-talet.I denna bok diskuterar och jämför Eva Heggestad Alice Lyttkens olika skildringar av 1930-talet. Förutom hennes uppfattning i kvinnofrågan, behandlas också frågor som rör genreanpassning och återbruk. men också Lyttkens egen ställning i 1930-talet tas upp. Hur mottogs henns romaner av kritiker?hur fungerade hennes kontakter med förlaget? Vilken betydelse hade hennes man för hennes framgångsrika författarkarriär? Vid sidan av Alice Lyttkens romaner och memoarer bygger boken även på ett stort recensionsmaterial och på hennes korrespondens med maken Yngve Lyttkens och Bonnierförlaget.[Lagerplats: B2]
Centrum för genusvetenskap | Utg. 2009. Ej o.u. | Kartonnage. | 191 s. | 9789197568098 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska --- Mer info: Alice Lyttkens skrev under 1930-talet sex romaner; där hon placerar sina protagonister i korselden av tidens frågor. Men decenniet återkommer också i hennes senare produktion, både i romaner skrivna ca 30 år senare, då hon kommit att inta positionen som en mer renodlad underhållningsförfattare, och i hennes memoarer, i vilka hon skildrar sina egna upplevelser av 1930-talet. I denna bok diskuterar och jämför Eva Heggestad Alice Lyttkens olika skildringar av 1930-talet. Förutom hennes uppfattning i kvinnofrågan, behandlas också frågor som rör genreanpassning och återbruk. men också Lyttkens egen ställning i 1930-talet tas upp. Hur mottogs henns romaner av kritiker?hur fungerade hennes kontakter med förlaget? Vilken betydelse hade hennes man för hennes framgångsrika författarkarriär? Vid sidan av Alice Lyttkens romaner och memoarer bygger boken även på ett stort recensionsmaterial och på hennes korrespondens med maken Yngve Lyttkens och Bonnierförlaget. | LEVERANS: Denna bok har vi på separat lager. Vi strävar efter att kunna skicka den inom 5-6 vardagar.
Alice Lyttkens serien om Stina Pihlgren 5 böcker