Till salu inom: ”

aldrin jan måla dekorativt marmorering ådring tekniker dekorativ målning säljes

Tidigare annonser till salu

Död och drömmar: Martin Wroaths självmord skakar den lilla byn Midsomer Worthy. Inte för att det kom som en överraskning , han levde ett hårt liv,utan på grund av omständigheterna kring hans död. Hans före detta fru Sarah (Jan Ravens), som nu har barn med byns apotekare Gordon Leesmith (Philip Fox), berättar för Barnaby och Troy att Martin behandlades på den psykiatriska mottagningen Mercy Park av doktor Jane Moore (Isla Blair). Målat i blod: Joyce Barnaby går en kurs i akvarellmålning och åker till Midsomer Florey med kurskamraterna för att måla. Alstren ska sedan säljas på en välgörenhetsauktion. Projektet leds av den färgstarke Barrett Filby (John Sessions). Andra kursdeltagare är Ruth Fairfax (Anna Northam), en dam i 60-årsåldern som blir mördad under kursen. Barnaby och Troy rycker ut för att ta reda på vad som hänt.
Semic. 1992. 48 s. Inbunden. 26,5x20,5cm. 340 gram (porto 33:-). Nära nyskick. Baksidestext: Att göra vackra arrangemang av torkade blommor, ax och strån behöver variken vara särskilt dyrt eller svårt! Vem som helst kan göra dekorativa buketter eller fylla korgar med blomsterprakt. Sedan är det en smaksak om man väljer att köpa eterneller, odlar dem själv eller plockar växter i trädgården eller i skog och mark. Korgmålning är också ett lustfyllt nöje som inte heller är svårt. Utbudet av korgar är stort och man kan måla med äggoljetempera eller annan färg i varierande teknik. Det färdiga resultatet blir säkert till stor glädje under många år.
Bokförlaget Semic. 1992. 48 sidor. Inbundet kartonnage. Att göra vackra arrangemang av torkade blommor, ax och strån behöver varken vara särskilt dyrt eller svårt! Vem som helst kan göra dekorativa buketter eller fylla korgar med blomsterprakt. Sedan är det en smaksak om man väljer att köpa eterneller, odlar dem själv eller plockar växter i trädgården eller i skog och mark. Korgmålning är också ett lustfyllt nöje som inte heller är svårt. Utbudet av korgar är stort och man kan måla med äggoljetempera eller annan färg i varierande teknik. Det färdiga resultatet blir säkert till stor glädje under många år! Begagnad bok i fint skick, se bilden.
ICA Bokförlag. 1:2 uppl. 1989. 120 s. Inbunden. Förlagets illustrerade pappband (kartonerad). Gott skick. Att måla och dekorera väggar med schabloner har varit mycket vanligt i Västerbotten. Allt från enklare bårder till hela väggfält med avancerad mönsterpassning. Mönster skars ut i oljat papper (även näver användes) som sedan lades mot ytan som skulle målas. Med en pensel ströks färg över schablonen. Mönstret överfördes på så sätt till väggen. Idag kan schablonmönster målas på samma sätt. Prova till exempel att måla en bård eller dekorera något föremål som du tycker om. Dags att måla! Förr användes vanligen limfärg som målaren tillredde själv. Idag finns det många färgtyper att välja på, t ex hobbyfärg. Viktigt är att färgen inte är alltför rinnande. Använd en speciell schablonpensel, sk stöpplare, eller gör en liten stämpel av skumgummi eller diskunderlägg. Häll upp lite av färgen på en tallrik. Ta lite färg i stöpplaren/stämpeln och provstöt mot tallrikskanten. Det skall inte kladda, då har man för mycket färg. Färgen skall framträda som små prickar mot underlaget. Tänk på att stöppla vinkelrätt mot schablonen, för att undvika att färg kryper in under plasten, eftersom mönstret då får oskarpa konturer.
/ ; [fotografier: Beckers ... ; teckningar: Arne Kärrman] Aldrin, Jan (författare) Kärrman, Arne (illustratör) ISBN 91-534-2657-6 (inb) Västerås : Ica, 2006 Svenska 151 s. Nyskick.