Till salu inom: ”

albert edelfelt madonna tryck etsning säljes

Tidigare annonser till salu

Gleerups. 1939. 268 s. Inbunden. Halvfranskt band. 18x12cm. 260 gram. Gott skick. Välkända Fänrik Ståls sägner behöver ingen beskrivning. Till just denna upplagas förtjänster hör Albert Edelfelts teckningar vilket gör boken extra attraktiv. Den gavs ut när finland var hotat på allvar 1939, då sovjetunionen anföll det fredliga lila landet för att försöka underkuva detsamma och göra det till sovjetisk republik. Det gick inte. Finnarna försvarade sig med den äran. I fänrik Ståls anda. Och förblev en fri nation. .
| Bokförlaget Atlantis | Utg. 2005. Ej o.u. | Förlagsband. | 256 s. | 9789173530552 | Observera: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med några ytterligare dagar i leveranstid. Baksidestext eller annan relevant information: Den finlandssvenske målaren Albert Edelfelt var en av de ledande gestalterna under den epok som ofta beskrivs som den finska konstens guldålder tiden kring sekelskiftet 1900. Edelfelt började sin bana som historiemålare under 1870-talet och skildrade dramatiska episoder ur Finland historia. Under 1880-talet lanserade han i Finland den moderna franska realismen. Få nordiska målare var internationellt lika framgångsrika som Edelfelt. Han blev en mycket uppskattad porträttmålare och bland hans modeller märktes bland andra den ryske tsaren och den store kemisten Louis Pasteur. På den årliga Salongen i Paris gjorde hans finska folklivsskildringar succé. Flera av dessa målningar, som Ett barns likfärd och Kvinnor utanför Ruokolaks kyrka, är fortfarande välkända för en bred publik. Boken om Albert Edelfelt har ursprungligen producerats av Konstmuseet Ateneum i Helsingfors. Den utkommer nu i en omarbetad och efter svenska förhållanden anpassad upplaga, som har utarbetats i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde.[Lagerplats: B2]
Bokförlaget Atlantis, Stockholm.. 2005. Inbunden. 27x22cm. 1360 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Den finlandssvenske målaren Albert Edelfelt var en av de ledande gestalterna under den epok som ofta beskrivs som den finska konstens guldålder tiden kring sekelskiftet 1900. Edelfelt började sin bana som historiemålare under 1870-talet och skildrade dramatiska episoder ur Finland historia. Under 1880-talet lanserade han i Finland den moderna franska realismen. Få nordiska målare var internationellt lika framgångsrika som Edelfelt. Han blev en mycket uppskattad porträttmålare och bland hans modeller märktes bland andra den ryske tsaren och den store kemisten Louis Pasteur. På den årliga Salongen i Paris gjorde hans finska folklivsskildringar succé. Flera av dessa målningar, som Ett barns likfärd och Kvinnor utanför Ruokolaks kyrka, är fortfarande välkända för en bred publik. Boken om Albert Edelfelt har ursprungligen producerats av Konstmuseet Ateneum i Helsingfors. Den utkommer nu i en omarbetad och efter svenska förhållanden anpassad upplaga, som har utarbetats i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde.
Atlantis, inbunden, 2005. 486 s. ISBN: 9173530344. Förlagsny. Konstnären Albert Edelfelt var en flitig brevskrivare och har efterlämnat en stor samling med brev från Finland, Paris och S:t Petersburg. I denna bok återges brev i vilka hans förhållande till Ryssland står i blickpunkten. Edelfelt, som tidigare betraktats som den patriotiska konstens stora namn i Finland, framträder här i ett nytt sammanhang. Han hade långvariga förbindelser inom det kejserliga huset, vid Konstakademien i S:t Petersburg och bland familjens ryska vänner. Breven visar också hur Edelfelt ställdes mellan olika krav och alternativ; konstnärslivet, karriären, kärleken och den egna familjen. Samtidigt är breven en färgrik skildring av liv och livsstil i 1880- och 1890-talens Ryssland.
ALBERT EDELFELT - Madonna.Romantisk, Tryck efter etsning.