Till salu inom: ”

akvarell konstnär axel eriksson 1953 gotland signerad säljes

Tidigare annonser till salu

På norra Gotland, 5 mil från Visby, ligger Alvans. Huset ligger i Rute socken som fortfarande har en aktiv åretruntboende befolkning, även vi sjunkit i antal från 900 invånare till strax över 300. Det råder en entreprenörsanda i denna mycket vackra kustsocken. Restauranger, cafeer, gårdsbutiker och ett prisbelönt (och välbesökt) Stenungnsbageri sätter sin prägel på platsen. Dessutom har vi en sockenbastu i Vallevikens hamn där damer och herrar från socknen möts med sommargäster varje fredag. Flertalet duktiga konstnärer och musiker har också de Rute socken som "sommarhem". Sandstränder, raukar, Lergravs fiskeläge och Furillen ligger inom gångavstånd. Huset Alvans byggdes 2005 och i sommar hyr vi ut det modernt utrustade huset. Lediga veckor: 6/7-13/7, 13/7-20/7 och 3/8-10/8. (Tillträde kl 15:00 och avresa kl 11:00 för samtliga bytesdagar) På nedervåningen finns kök, vardagsrum, matplats och badrum. Huset har 6 bäddar fördelat på tre sovrum på övervåningen. Huset är utrustat med disk- och tvättmaskin samt torktumlare. Pris per vecka: 10.000 kr
| Sigma förlag | Utg. 2011. Ej o.u. | Förlagsband. | 160 s. | 9789197756365 | Språk: Svenska | Observera: Denna bok har vi på ett separat lager, räkna med några ytterligare dagar i leveranstid. Baksidestext eller annan relevant information: Christian Eriksson var en av de mest framstående skulptörerna på sin tid. Han var samtida och tillika vän med Anders Zorn och Carl Larsson. Hans skulpturer finns på många platser i Sverige, men framför allt i Stockholm och på hans minnesgård Oppstuhage i Arvika. Christian Eriksson föddes på en gård i Taserud utanför Arvika och vandrade ut i världen som snickargesäll, först till Stockholm, sedan till Hamburg för att till sist hamna i Paris, där han utbildade sig till skulptör vid Konstakademin.När han återvände till Sverige var han en etablerad skulptör med flera medaljer från Salongen i Paris. Boken låter oss följa med på en spännande resa från Taserud via Paris till Stockholm.Genom det rika bildmaterialet beskrivs hans levande skulpturer från de små intima studierna till de monumentala verken. Släktingar, arkitekter, konstvetare och andra ger i intervjuer sin syn på Christian Eriksson som konstnär och människa.Ann Eriksson är fotograf och skribent och barnbarn till Christian Eriksson.[Lagerplats: B2]
(1964). Ingår som nr 71 i W&Wserien. Redigerad av Lars-Göran Eriksson. Omslagsarrangemang av Kurt Lundkvist. Omslagsmotivet återger en detalj ur en Bellmansteckning av Johan Tobias Sergel. Föreliggande uppsatser har ej tidigare publicerats tillsammans i bokform. 175(1) sidor. 210 gram. D113 x H192 x B12 mm. Pocket. Stockholm: Wahlström & Widstrand. Ryggen och omslaget gulnat och något solkigt, i Förordet och i två uppsatser finns understrykningar och enstaka noteringar med blyerts. Innehåll: Förord. Fredmans epistlar. Stockholms förfall och Bellman. Bellman i närbild. Fredman som conférancier. Konstnärer tolkar epistlarna. Fredmans elegier. Fredman i rännstenen. Bellmans musikalisk-poetiska teknik. När tillkom "Fjäriln vingad"? Bellman på kyrkogården. Kommentarer.
Hanseproduktion AB. 1986. 110 s. Kartonnerad. Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Hembygdskänslan är stark hos gotlandskonstnären Erik Olsson i Sanda. Som son till en fiskare, som kyrkorestautör och framför allt som konstnär beskriver han kunnigt och levande sitt Gotland. Han har ur sin stora produktion valt ut 130 etsningar och i en vandring runt Gotland skildras här många för ön speciella miljöer, gamla byggningar, fiskelägen och dramatiska upplevelser. Gotlands fängslande historia har lockat Erik Olsson att i ett stort antal målningar beskriva kända och mindre kända händelser, som han på ett personligt sätt kommenterar..
Carlsson | 2004 | Klotband med skyddsomslag (förlagets). Bra antikvariskt skick. | 38, [5] s. | 9172035773 | | Språk: Svenska --- Mer info: Här återberättas Johannes uppenbarelser ur Nya Testamentet som prästen och skribenten Karl-Axel återberätttar i populär form. Texterna beledsagas av konstnären Pär Anderssons fantastiska akvareller i färg och svartvitt. Bo Sylwan, tidigare sekreterare i Konstakademien och chef för Norrköpings Museum, har skrivit bokens förord. | LEVERANS: Denna bok kan vi skicka från oss inom 1-2 vardagar.