Till salu inom: ”

akvarell fartyg stig bergvall säljes

Tidigare annonser till salu

Stig Lennartz ! Ett entusiastiskt enmansband som spelar på alla möjliga ställen Dansaftnar, fester, firmafester, logen, krogen, på torget, etc Låtar från Vikingarna. Flamingo. Lasse-Stefans mm... full fart från första till sista timmen...........Allt finns med för en trevlig dansant kväll............. Behöver du Underhållning på mål varvad med musik ca 30 minuter...Ring och boka inför december Gå in på hemsidan och lyssna www.dansbandet.n.nu Bokas på tel: 0703 922398
Eget förlag 2005. 350 sid. Förlagsband. Skyddsomslag. Illustrerad i färg och sv/v. Fint skick! Med författarens namnteckning i blått på försättsblad. Från det ögonblick han som liten pojke fick några ryska frimärken med revolutionsmotiv fram tills idag har Arne Larsson behållit sin passion för allt ryskt. Det är en passion som bara kan tävla med passionen för fartyg och sjöfart. I denna gripande, rörande och ofta roliga memoarbok låter han sina läsare följa med på berättelse som startar med en resa i unga år på Östersjön och som slutar med en enormt framgångsrik karriär inom sjöfarten. Hans oslagbara karriär spänner över sextio år och har inneburit affärskontakter med personer som Onassis och Niarchos samtidigt som han utvecklade en enastående affärsrelation med Sovjetunionen. Vi får följa med på resor till Sydamerika, USA och Fjärran Östern - över hela världen tar han oss - och på den resan får vi träffa många av de intressanta människor som befolkar hans färgstarka värld: Vasile Winkler, redaren Arnold Bernstein, Axel L Wenner-Gren, Gustaf V, Prins Rainer av Monaco, Marlene Dietrich m.fl.
Albert Bonniers Förlag. 1:a uppl. 1936. 147 s. Inbunden. Klotband. Övre snittet något fuktskadat, på några ställen. Gott skick. Skyddsomslag saknas. - Gustav Sandgren har alltsedan sin debut 1929 svarat för många djärva och stimulerande tillskott till svensk litteratur. Sin kamp mot mekanisering, byråkratisering och mot känslornas utarmning har han med humor och frejdighet fört i en lång rad romaner, novellsamlingar, dikter och ungdomsböcker. - Stig Åsberg, född 22 oktober 1909 i Baku, Tsarryssland ,död 29 juli 1968 i Nacka, var en svensk grafiker, tecknare och bokillustratör. På 1930-talet bodde han i Brostugan vid bron till Mörkö. Sörmländska naturmotiv var hans specialitet, ofta från skärgården. Han illustrerade också bl.a. böckerna Den fulländade fiskaren 1945 av Walton-Cotton och Skymningssagor av Gustav Sandgren 1936 och 1946. Från 1950-talet och framåt tecknade han förlagor till flera frimärken, bland annat Selma Lagerlöf 1958, Nathan Söderblom 1966 (graverad av Arne Wallhorn) samt Gustav VI Adolf 85 år 1967 (graverad av Arne Wallhorn). - 1946 kom ytteligare en del med "Skymningssagor".
Stor tavla med akvarell av Carl Johan Forsberg (Sverige och Danmark 1868-1938). Motiv med fartyg vid ebb från Sönerho, Fanö, Danmark (se bild). Carl Johan Forsberg var en av de skickligaste akvarellmålarna vid sekelskiftet och han var samtida med bl a Anders Zorn, Carl Larsson, Albert Engström och Prins Eugen. Forsbergs alster har sålts på de två största auktionshusen i London, samt på välkända auktionshus i Köpenhamn resp. Stockholm. Representerad även vid Nationalmuseum i Stockholm. Tavlan är hela 91x71 cm i yttermått och bildmåttet är 70x48 cm. Målningen, som är inramad bakom glas, är signerad Carl Johan Forsberg och daterad XXI d v s 1921. Tavlan är i gott skick. Pris 3600 kr (el seriöst bud).
Akvarell Bark i hög sjö, Tavlan är målad och signerad av marinmålaren Stig Bergvall Snyggt inramad av maringalleri med en snygg grön passparto storlek med ram 80+65 pris 2500kr