Till salu inom: ”

aktuell rapport svenska amatörer 11 säljes

Tidigare annonser till salu

Atlantis. 2006. 342 s. Förlagsband med skyddsomslag, hårda pärmar, trådbunden. 21,5x14,5cm. 618 gram. Nyskick. Illustrerad. ISBN 9173530999. Förlagets beskrivning: I september 1939 anföll Tyskland Polen. Andra världskriget bröt ut. I Warszawa bodde en liten skara svenskar, representanter för olika svenska företag. Några av dessa Warszawa-svenskar ställde sig genast på de underkuvades och mördades sida. De blev snabbt oersättliga för motståndsrörelsen, eftersom de underhöll dess förbindelser med de allierade. Till det ockuperade landet smugglade de in stora penningsummor och ut ur det omfattade rapporter om sakernas tillstånd. Så förmedlade Sven Norrman, den polska hemarméns viktigaste kurir, i april 1942 den första utförliga rapporten om den pågående Förintelsen. Rapporten föranledde ingen åtgärd från de allierades sida. Dock stoppade tyskarna den svenska trafiken mellan Warszawa och Stockholm genom att häkta alla Warszawa-svenskar som befann sig inom räckhåll. Warszawa-svenskarna spelade en viktig roll i andra världkriget, men deras gärning är nästan okänd både i Polen och i Sverige. Józef Lewandowski, som själv deltog i andra världskriget som soldat och som sedermera blev historiker vid Uppsala universitet, berättar historien om Warszawa-svenskarna. Hans forne elev Peter Englund ger i en inledande essä en färgstark bild av Józef Lewandowskis verksamhet och personlighet.
Norstedts. 1 uppl. 1986. 268 s. Häftad. 21x13,5cm. 400 gram. Bokens övre högra hörn stött. För övrigt bra skick. Ur baksidestexten: De svenska klassikerna har på senare tid fått uppleva något som liknar en renässans. Det litterära arv som för bara några år sedan tycktes vara på väg in i en allt djupare glömska har åter blivit aktuellt, både bland forskare, kulturpolitiker och allmänhet. I denna volym presenterar arton specialister lika många författare ur vårt levande förflutna. Resultatet har blivit en fräsch och stimulerande samling studier med skiftande infallsvinklar, breda översikter växlar med inträngande punktanalyser. Samlingen har redigerats av professor Bengt Landgren och inleds med en essä av Lars Gyllensten.
I början av 1990-talet inbjöds nio världsledande amerikanska nationalekonomer att tillsammans med svenska kollegor granska den svenska välfärdsstaten. Syftet var att få ett kvalificerat utifrånperspektiv på de alltmer påträngande strukturproblemen i svensk ekonomi. Resultatet blev den s k NBER-rapporten Välfärdsstat i omvandling. Den lika skarpsinniga som lågmälda analysen i rapporten lyfte fram den grundläggande konflikten mellan välfärdsstatens utjämningssträvanden och ekonomisk effektivitet och tillväxt. Den pekade också på det omvandlingstryck detta skapade. Vad har hänt sedan dess? Hur har de problem som identifierades för drygt tio år sedan hanterats eller möjligen inte hanterats? I denna rapport följer flertalet av de ursprungliga författarna upp sin tidigare analys. De konstaterar att Sverige har återhämtat sig från den djupa nedgången i början av 1990-talet men många strukturproblem kvarstår och globaliseringen fortsätter att utmana välfärdsstaten. Rapporten bygger på ett samarbete mellan SNS och den ansedda amerikanska forskningsorganisationen National Bureau of Economic Research (NBER). Redaktörer är professorerna Richard B. Freeman, Harvard University och NBER, och Robert Topel, University of Chicago, samt fil.dr Birgitta Swedenborg, SNS. Hft. SNS, 2006, 175 sid. Nära nyskick.
Wahlström & Widstrand. 2002. 335 s. Inbunden. Kartonnage. 23,2x15,9 cm. 589 gram. Nära nyskick. En bok fullproppad från pärm till pärm med konkreta råd, författad av en förlagsredaktör och bokförläggare som har sett det mesta i fråga om både mästerskap och motsatsen när det gäller konsten att handskas med det svenska språket. På grundval av sina rika erfarenheter skriver han om ord, meningar och stycken, kommatering, förkortningar, diverse skrivregler, hur man kommer igång med att skriva, hur man skriver rapporter, hur man berättar en historia, hur man skriver bättre julklappsrim, hur man håller roliga tal och hur man utnyttjar datorn i skrivandet. Boken inleds med en liten språkhistoria och en lättsam repetitionskurs i svensk grammatik och avslutas med en spännande ordbok med noggrant utvalda nya ord, ord som ofta stavas fel, ord som används fel och ord som inte borde användas alls. Gösta Åberg har i sitt arbete gått igenom manuskripten till hundratals böcker och har tidigare bl.a. givit ut språkriktighetslexikonet Hur ska det heta? .
Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. 1 plats(er).Du kommer att undervisa i år 4 främst i svenska/so men även andra ämnen kan bli aktuella. Du kommer även att vara mentor i år 4 samt tillhöra ett arbetslag. Vi vill att du är behörig lärare i de ämnen som vi efterfrågar. Anställningsform: Tidsbegränsad. Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet. Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig personal inom Stockholms stad