Till salu inom: ”

aga spis koks spis säljes

Tidigare annonser till salu

AGA-spis äldre originalmodell från 50-talet. -Eldades från början med koks men kan säkert byggas om till gas ,pellets eller liknande. - Hjälp med transport inom Storstockholm kan ordnas med släpvagn. Obs: tung c:a 400 kg. Håller värmen länge. - -Mått 99 x 80 cm. höjd 87cm.
Ska nu sälja en riktigt fin original AGA Spis från tidiga trettiotalet. AGA-spisen uppfanns av Nobelpristagaren, Gustaf Dalén 1922 och utvecklades fram t.o.m 1929. Den brinner dygnet runt, kräver ett minimum av passning och den är så bränslesnål, att den klarar sig på en kokspåfyllning per dygn. Det går även att använda alternativa bränslen som stenkol & bricketter dock inte ved. Eftersom koks och stenkol har det högsta energivärdet, så fungerar dessa bäst om man avser att hålla AGA-spis ständigt varm. Principen bygger på strålvärme till skillnad från el- och gasspisens direktvärme och utgår från en central värmekälla. AGA spisen har två kokplattor som håller 400° och en sjudningsplatta på 200°. Det är en tvåugnars AGA som har en stekugn som håller 220° och en sjudningsugn på 100°. I motsats till billigare spisar använder AGA-spisens gjutjärnsugnar indirekt strålvärme, vilket innebär att maten tillagas långsamt, torkar inte ut och behåller sin naturliga saftighet och smak. Tack vare ventilationen och att värmen inte cirkulerar tar inget smak av något annat En annan fördel med AGA-spisen är att man har så många samverkande värmekällor till hands samtidigt. Grönsaker kokas med ett snabbt uppkok på kokplattan och sedan in i sjudningsugnen med vattnet avhällt. Grönsaker blir faktiskt suveräna tillagade på en AGA. Den ger verklig valuta för pengarna, något som alla ägare till AGA-spisar kan bekräfta! Denna AGA Spis kan kopplas på vattenburet system. Koks & Stenkol kan enkelt beställas för hemleverans från Ystad eller Polen, billigt på internet. Nedan finner du några länkar där man kan hitta och beställa Koks, stenkol & bricketter. www.epriset.se http://www.lokaldelen.se/foretag/Ystad/467163/Swecox+International+AB/ Spisen står för tillfället lagrat hos Farmartjänst i Höör och kan visas vid seriöst intresse. Farmartjänst erbjuder även möjligheten att få Spisen installerad mot väldigt förmånligt pris (gäller endast inom Skåne). Frakt till svensk adress ingår i mitt pris, men ej lossning och inbärning. Spisen kan självklart även hämtas av köparen själv. Vikt: ca. 600kg, Mått: L:145-B:80-H:85cm Denna AGA spis säljes för endast 20.000 SEK (inklusive frakt inom Sverige). Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.
Vacker rejäl AGA spis koks/brikett/stenkol eldad. Beige emalj med två kok/stekplattor samt ugnsdel.
Finns det mer retro än en Gustav Dalén Aga spis i nyskick fr 1929. Eldas med koks, kol, ev ved. Med original-tillbehör Finns även original varmvattenberedare till. Pris 10000 kr eller högstbjudande tel 070-5642318
Köpte för ett antal år sedan en charmig agaspis original från ett 30-talshus för att sätta in som vacker extra värmekälla i köket. Spisen nedmonterades, sanerades och förvarades på pall i väntan på sin nya plats. Där ligger den än pga flytt. En alldeles för vacker pjäs för ett sådant öde. Vi har tyvärr inte ett hus idag där vår "Lady Aga" i gjutjärn passar. Den har luckor för vedeldning alternativt koks eller briketter och två stora härliga lock för spisplattorna. Perfekt för värmehållande av mat. Ja, även beredning av mat naturligtvis om man känner för det. Antikgul emalj. Passar in i såväl ett chabby chic kök som i sommarstugan. Den är förresten snygg överallt. Även om den bara ska stå som dekoration och inte eldas med. Men som värmekälla i huset är den ju oslagbar naturligtvis. Tyvärr är det inte självaste "Lady Aga" spisen i vår ägo på bilderna här då våra foton har förkommit men det här är modellen i stort sett. (Men visar färg och form väl överensstämmande) Bilderna tagna från Aga museum samt ödmjukast lånade från bildgooglande. Vi skulle önska endast seriösa spekulanter då spisen idag finns förvarad i närheten av Trollhättan och innebär en liten resa för oss. Vi kan inte berätta så mycket mer om spisen än såhär då vi själva aldrig haft den i bruk men den fungerade utmärkt och var i otroligt fint (och gulligt!) skick när vi köpte den. Jag önskar mejlsvar inledningsvis så kan vi ta diskussionen vidare efter detta. FAQ: Säljes till högstbjudande Nedmonterad ligger på pall. Komplett. Nej den går inte på gas. Vet ej om det kan kopplas in. Hör med sakkunnig. Ved/koks är denna modell avsedd för. Mycket praktiskt och lättskött. Asbest i viss mån har funnits som på alla de här gamla spisarna men vi har sanerat. Alla delar finns in i minsta mutter. En spisexpert sätter ihop den om du inte har egna färdigheter. Ingen typ Ikea-manual medföljer. Det är inte så ofta numera den här typen av klenod finns till salu, så fånga tillfället!